Onze lampen knipperen als buren hogedrukreiniger gebruiken

MRNN

  • #1
Twee onder een kap jaren 50 koophuis. Zelf wonen we hier pas een jaar, naast ons stond leeg en zijn nu net nieuwe mensen gestart met klussen. Gisteren waren ze uren met een hogedrukreiniger bezig en exact gelijk met het starten en stoppen van de reiniger knipperden bij ons de lampen.

In mijn vorige woningen heb ik iets dergelijks nooit meegemaakt, heeft iemand een verklaring en is dit “normaal
 

Marcn88

  • #2
Dit kan komen doordat u met zn beiden op dezelfde fase zit en het zou zommar eens kunnen dat de voeding vanuit de straat bij u of de buren binnenkomt en dan is doorgelust, dus kijk is waar de voeding van uw meterkast wegkomt en of er nog een kabel is doorgelust vanuit de hoofdzekering kast bij u of de buren
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Uiteindelijk zul je een melding richting netbeheerder moeten doen. Maar wellicht is dit het moment om ook je eigen deel onder handen te nemen.

Hoe oud is je eigen meterkast? Heb je een 1- of 3-fasen aansluiting?
 

CV__

  • #4
Hoeveel volt verlies je op het stopcontact naast je eigen waterkoker als je die aanzet?

Sommige apparaten hebben notoire pieken bij inschakelen (en soms uitschakelen). Dat zie je terug bij lampen inderdaad. Niet iedereen neemt dat echter even goed (bewust) waar.

Als je veel verliest; melding doen bij netbeheerder.
 

MRNN

  • #5
Ik heb een 1-fase aansluiting, 1x25A.

Mijn huis is 8 jaar geleden volledig gerenoveerd inclusief nieuwe elektrische installatie aangelegd door een elektricien.

Ik ben op dit moment niet huis maar heb wel foto's. Voor zover ik weet verdwijnt er bij mij geen buis de grond in waarvan ik niet weet waar deze naartoe gaat. De kruipruimte is tijdens de betreffende renovatie volgestort wat de kans op een actieve doorlus misschien ook kleiner maakt?


 

MRNN

  • #6
Hoeveel volt ik verlies, geen idee dat zou ik moeten testen.

De flikkeringen in de lampen waren weinig subtiel. Het betrof alle lampen in de woonkamer en we zaten met de visite in een disco. Was niet te missen...

Overigens is dit met eigen apparatuur nooit zo opgevallen. Als ik de oven aanzet, of de inductie oid dan zie ik nooit lampen knipperen.
 

CV__

  • #7
Die hogedrukreiniger (hdr) heeft natuurlijk een enorme inschakekpiek. Een oven heeft dat veel minder.

Vreemd dat je directe buren op dezelfde fase zitten.

Maar meet maar eens. Ben benieuwd.

Ik heb zo'n Metabo boormachine met Impuls stand. Daarmee kan ik ook het licht laten knipperen ;)
 

MRNN

  • #8
Heb Stedin ook maar even gebeld, volgens hun ligt het aan mijn eigen installatie en moet ik er een installateur naar laten kijken. Na wat extra aandringen is er toch een dossier geopend en wordt er door een tweede lijn naar gekeken waarna ik meer hoor...
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #9
Als het je eigen hogedrukspuit was dan kon ik me vinden in die conclusie (is dan nog niet zeker, maar wel voordehandliggend), maar als dit gebeurt bij de hogedrukreiniger van je buren dan kan de oorzaak toch niet in jouw woning liggen lijkt me...
 

MRNN

  • #10
Nee dat leek mij ook niet.

Maar ja, je legt je verhaal uit, dan sta je 5 minuten in de wacht terwijl de eerstelijns medewerker het in haar eigen woorden probeer uit te leggen aan de tweede lijn en vervolgens komt ze met die conclusie terug. Na wat aandringen is er alsnog een dossier geopend en ga ik een mail ontvangen. Maar ja, geen manier voor mij om te controleren of ze het nu ook echt goed heeft doorgegeven :roll:
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #11
Dan nog, de levering zit nogsteeds binne de netcode opgestelde eisen voor levering, einde dosier.
 

CV__

  • #12
Dat weet je helemaal nog niet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu