Nieuwe trekschakelaar werkt niet

CV__

  • #21
Is enkelfase installatie. Kijk even of de verklikker (grijze rondje) van een van de patronen (ik vermoed de meest linkse) wat verder naar buiten steekt. Dat is de indicatie dat die door is. Daar moet je dan een nieuwe smeltzekering in doen.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #22
@CV_ Dan zou het hele huis zonder stroom zitten, dat zou de ts wel opgemerkt hebben.
 

CV__

  • #23
@Rola; nee, alleen de wasmachine groep. "patronen {meervoud}" gaat dan dus ook over de patronen in die ABB patroonhouders, niet de hoofdzekering {enkelvoud}. Die laatste is inderdaad niet door, want dan heb je nergens meer prik in huis.

De verklikker van die hoofdzekering zal ook niet grijs zijn. Grijs = 16A. Hoofdzekering hier is zo te zijn zwart = 35A.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #24
Zijn dat D-patronen houders, die koperkleurige?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #26
Nooit gezien, weer wat geleerd vandaag.
 

ML400

  • #27
Zojuist de linker zekering vervangen. Verklikker lag er idd uit. Nu nieuwe 16a smeltzekering in gedaan. Alsnog geen spanning. Misschien een hele stomme vraag maar ik check de spanning aan de hand van zon euroknaller van de praxis. (Je weet wel zon schroevedraaier met een lampie) is dit betrouwbaaar of kan ik nu beter de draden weer aansluiten op de trekschakelaar en kijken wat ie doet?
 

CV__

  • #28
Patroonlastscheiders zoals deze zijn redelijk zeldzaam. Zitten een beetje tussen de tradionele kast met smeltzekeringen en kasten met automaten in. Deze dingen zitten dus al wel op een DIN rail; zekering en schakelaar zitten in één module. Omwisselen patroon is ook veel gemakkelijker en veiliger.
 

CV__

  • #29
Wel de groep weer ingeschakeld met het hendeltje er onder?

Die schroevendraaiers met lampje zijn onderdeel van les 1 van elke NEN 3140 cursus; wegtyfen is daar de boodschap. En wel omdat je er nooit van op aan kunt.

Je moet ze ook op de goede plek vasthouden, anders doet dat lampje het helemaal niet. Veelal een blank metalen vlakje achterop of op de zijkant. Is de ondergrond waar je op staat fout, je schoenen fout of is je huid te droog... kan dat takkeding ook gewoon helemaal niet oplichten terwijl er wel 230V is.

Andersom gaan ze bij goed contact ook af op de minste en geringste zwerfspanning.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #30
Ga een tweepolige spanningstester aanschaffen. Je hebt ze in verschillende uitvoering, met of zonder display en met veel of weinig snufjes.



Eigenlijk moet je zonder spanningstester niet eens beginnen aan een elektraklus.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu