Verlengsnoer gebruiken

Ik weet het ook niet

  • #1
Hallo,

Ik wil bovenop mijn keukenkastjes een verlengsnoer gaan gebruiken voor uitsluitend de afzuigkap en de spotjes onder de keukenkastjes, de bovenkant tussen kastjes en plafond is afgesloten met een plint, is het veilig om daarachter dus een verlengsnoer te gebruiken voor de eerder genoemde verlichting en afzuigkap?
 

Ambidexterity

  • #2
Verlengsnoeren zijn tijdelijke aansluit mogelijkheden, deze moet je niet voor permanente aansluitingen gebruiken.

Als het niet in het zicht is kan je ook een opbouw WCD plaatsen en een elektra buis op de muur. dit moet je dan vervolgens juist aansluiten, natuurlijk niet met een stekker in een andere WCD.
 

Ik weet het ook niet

  • #3
Ambidexterity,

Er zitten 2 WCD boven de keukenkastjes, gemaakt conform voorschriften, echter de 2 WCD zitten midden boven de keukenkastjes, als er een probleem is ( nu met de dimmer die ik moest vervangen ) kan ik er niet anders bijkomen dan de plint te verwijderen, dat betekend dan weer dat ik ook weer netjes af moet gaan werken met oa. kit. Dit zou ik in de toekomst willen vermijden en in de 2 WCD een verlengsnoer te plaatsen waardoor ik de verlengsnoeren meer naar de buitenkant kan verplaatsen en dan kan ik er via de afzuigkapkast wel bijkomen zonder de plint te verwijderen.

Nu denk ik dat die verlichting onder de keukenkastjes weinig vragen qua stroom en de afzuigkap ook, bovendien staan deze 2 stroomverbruikers niet continu ingeschakeld. Vandaar mijn vraag of het veilig is verlengsnoeren te gebruiken? Uiteraard geaard net als de 2 WCD en met goedgekeurde verlengsnoeren, dus geen zelf gemaakte verlengsnoeren.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Nee, dat is niet veilig.
 

CV__

  • #5
Luikje in de plint en klaar, lijkt mij zo.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu