Granol en kalksteen glad pleisteren

WowturB

  • #1
Hallo,

Onlangs heb ik de plafonds in mijn uitbouw en keuken geheel gerenoveerd. Het plafond is ook wat verhoogd omdat er ruimte voor was en deels omdat het oude plafond niet was uitgelijnd. In de gehele uitbouw zit granol op de muren. Deze wil ik graag glad pleisteren. Daarnaast is er ook weer kalksteen, geschilderd rode baksteen én oud granol stuc zichtbaar door het verhogen van de plafonds.
Hierover heb twee vragen.

1. Wat is de beste methode om de stroken blootliggende muren gelijk te stucen tov van het bestaande stuc werk? Ik heb te maken met stroken van circa 10 cm hoog en één tot twee cm diep, bestaande uit kalksteen, geverfd rode baksteen of oud stucwerk. Er zijn ook leidingen zichtbaar.

2. Wat is vervolgens de beste manier om dan alles glad te krijgen. Zelf zat ik te denken om het granol in het smeren met voorstrijk voor niet zuigende oppervlakte (omdat alles met latex verf is geverfd) en vervolgens af te werken met een harde toplaag.

Ter verduidelijking heb ik ook wat foto's toegevoegd.

Alvast bedankt voor de reacties


 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
De beste manier is inderdaad granol in kwartshoudende voorstrijk(niet zuigend) kalkzandsteen in grondeer(sterk zuigende ondergrond) . Alles over zetten met roodband. Dieper liggende gedeelte volgooien en gelijk maken aan bestaande muur. vervolgens 5 mm laagdikte over de gehele muur. Dit met het zelfde aanmaakje. Ben je niet geoefend in stukadoren eerst dieper liggende gelijk maken aan ander muur. Geheel laten drogen en opnieuw voorstrijken en daarna gehele muur over zetten.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Ik zou ook eerst kijken, of het granol overal goed vast zit op de ondergrond.
Meestal steek je het zo er af, met een spackmes.
 

WowturB

  • #4
Bedankt voor de reacties!

De zichtbare granol laag zit goed vast, echter de oudere zal ik moeten verwijderen.
Kwartshoudende voorstrijk, moet ik dan denken aan producten zoals betokontakt?
En wat is beter geschikt voor kalksteen en baksteen, grondeermiddel of stuc-primer van het bekende merk met een K?
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #5
Klopt betakontakt en stuc primer(dat is een grondeermiddel) succes 👍
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu