Smeg koelkast fab32 vertoont kuren

Estherdb

  • #1
Dag allen! Ik ben nieuw hier dus vergeef me als ik het niet goed doe! Ik heb een Smeg koelkast/diepvries combi Fab32RVN1 uit 2016... natuuuuurlijk begeeft hij het nu, net na mijn recht op garantie! Sinds de extreme hitte koelt en vriest hij niet meer naar behoren...hij wisselt om het uur van temp, dan staat de vriezer op -24 en de koelkast op 9, om een uur later te lezen dat de vriezer op -9 staat en de koelkast op 1, weer wat later staat de vriezer op -6!!! En de koelkast blijft nu steken op 9...al mijn eten begint te verleppen inmiddels😭. Ik ben maar alleen met mijn zoontje en inmiddels radeloos!! Ik heb de stekker er al een paar keer er uitgehaald als in het kader van ‘resetten’, ik heb bij zowel het vries als koelgedeelte de knop Intensief koelen gebruikt, maar niets mag baten. Koelkast blijft op 9 staan en vriesgedeelte geeft allerlei temperaturen aan maar mijn ijsjes zijn gesmolten en brood ontdooid dus kan nooit kloppen wat er staat. Wie o wie kan mij helpen? Woonachtig in Harderwijk! Bij voorbaat dank, mvg Esther
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het is waarschijnlijk veel te warm in de ruimte waar de kast staat, die gaat dan een eigen , probeer de temperatuur in de ruimte terug te brengen.
Blijft het mis gaan dan de verzekering bellen, de inhoud van vreizers en/of koelkasten is vrijwel verzekerd in de inboedelverzekering.
 

Estherdb

  • #3
Oh top! Bedankt voor de tip!
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Een koelkast of vriezer moet het met de temperatuur de laatste dagen prima doen.

Ik vermoed een koelmiddeltekort.

Je schrijft dat de garantie verlopen is. Toch zou ik het bij de verkoper aankaarten, je mag verwachten dat zon ding langer dan 2-3 jaar mee gaat.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Het kan heel goed dat de temperatuur in een ruimte te hoog is, dat hangt o.a. af van de mate van isolatie en ventilatie.

Hierbij de klimaatklasses van koel apparatuur, daarbinnen moet het goed functioneren.

SN = omgevingstemperatuur van +10°C tot +32°C
N = omgevingstemperatuur van +16°C tot +32°C
ST = omgevingstemperatuur van +16°C tot +38°C
T = omgevingstemperatuur van +16°C tot +43°C

Dus eerst goed ventileren voordat de kast afgeschreven wordt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu