Fundering te smal om betonvloer naast spouwmuur te leggen?

Agroen

  • #1
Hallo

ik heb een fundering op palen gestort voor de aanbouw bij een bestaande woning.

Maar nu kom ik er achter dat hij eigenlijk te smal geworden is. De vloer rust nu namelijk nog maar 3 cm op de funderingsbalk. of zou dat voldoende zijn?

De fundering is 35cm breed en ik wil er een spouwmuur op gaan zetten. Van buiten naar binnen: 10cm metselsteen, 3cm lucht spouw, 8 cm pir, 10cm kalkzandsteen

Op de foto is te zien dat er maar een klein strookje voor de vloeroplegging over is. de vloer wordt pas veel later gestort (i.v.m. later geplande graafwerkzaamheden in de garage) dus wil eerst de muren gaan plaatsen.
Heeft hier iemand een oplossing voor?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Deze fundering is ruim breed genoeg. De vloer leg je op het binnenspouwblad.

Laat je wel iemand met ervaring meekijken met de bouw?
 

Agroen

  • #3
Ik snap dat het, het beste is om de vloer op het binnenblad te leggen maar ik wil (ivm latere graafwerkzaamheden in de garage) graag eerst de muren zetten en later pas de vloer storten.

zou het een goede optie zijn om eerst een amstelformaat op de zijkant (7cm) te leggen en dan pas beginnen met de lijmblokken (10cm) plaatsen?
dan heb ik 6cm oplegging i.p.v. 3cm. ik weet alleen niet of dat dan wel voldoende is.



helaas heb ik niet iemand in mijn omgeving die regelmatig even bij mijn bouw kan meekijken dus ik doe mijn best om het zo goed mogelijk te doen en hoop overal wat tips en informatie te verkrijgen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Geen stenen op z'n kant toepassen, nokken kan wel. Een strek eruit laten, dan 2 strekken en weer een strek eruit. In de nok een paar haarspelden als wapening. Vloer moet wel dik genoeg zijn.
 

Agroen

  • #6
Gisteren maar contact opgenomen met een aannemer en besloten om inderdaad eerst de vloer te plaatsen en dan pas de muren.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Verstandig :prima:

Nu nog de koudebrug oplossen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu