Nefit VRC 24? Krijg motor 3 wegklep niet verwijderd.

303_trancer

  • #1
Ik wil controleren of de motor of de cartridge van de 3 wegklep kapot is omdat tijdens warm water vraag ook de radiatoren warm worden. Als ik echter de motor eraf wil draaien lukt dat niet omdat hij bij het eraf draaien tegen de gasleiding van het gasblok komt!

Is dit normaal bij deze ketel of heb ik gewoon pech dat het zo ongelukkig geplaatst is?

Ik heb een foto gemaakt van het moment waarop de motor bij het afdraaien net de gasleiding raakt en daardoor niet verder eraf kan.
 

303_trancer

  • #2
Dit was mijn eerste bericht op dit forum en het lukt me niet de foto te uploaden. Ik ga naar de locatie en selecteer de foto en als ik dan op upload klik gebeurt er gewoon niks...

Nu is het toch gelukt. Ik weet niet waarom maar dat doet er niet toe.

 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Motor terugplaatsen.
Aan achterzijde zit een wit hendeltje, als deze in de bovenste positie staat kan je deze naar beneden drukken en zo voelen of de cartrige netjes meeloopt of dat deze kleeft of zelfs blijft hangen.
 

303_trancer

  • #4
Met mijn duim krijg ik hem van geen kant ingedrukt. Moet ik dit met bijv. een schroevendraaier proberen om meer kracht te zetten of kun je nu al zeggen dat het cartridge vervangen moet worden?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Hoeveel radiatoren worden er warm?
Het is normaal dat het eerste stukje leiding en/of een radiator warm wordt bij warmwatergebruik, de ketel moet zijn overtollige warmte kwijt en loost dat in de c.v. leiding.
 

303_trancer

  • #6
Ik heb toevallig de radiator in de slaapkamer heel erg warm gevoeld toen het oas zo warm buiten was. Dat was nadat er gedouchet was. Dus dat zou dan kunnen? Hij was wel erg warm. En dat ik het witte klepje met mijn duim niet verplaatst krijg is geen teken voor een slechte klep?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Slechte klep en een defecte motor ook waarschijnlijk.
 

303_trancer

  • #8
Bedankt voor jullie input. Hebben jullie al vaker meegemaakt dat je de motor niet kunt losdraaien omdat hij tegen de gasleiding van het gasregelblok komt?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu