Binnenruit stuk - Siemens Combimagnetron HB84K552/07

Proza

  • #1
Binnenruit kapot van een Siemens Combimagnetron E-Nr. HB84K552/07. Bij gebruik van magnetron zag ik een 'vlamboogje' ontstaan tussen de ruit in deur en metalen rekje. Bij openen deur situatie ongedaan gemaakt, maar nog geen 5 seconden later PATS!!!! De hele binnenruit in honderden stukjes.

Na het geheel gedemonteerd te hebben kon ik de juiste ruit bestellen, ivm de juiste maatvoering. Ik had het niet eerder gezien of gehoord maar op het Internet lees ik heel veel soortgelijke verhalen waarvan hieronder de opsomming die ik gebruikt heb voor de vervanging van de ruit. Compleet met mijn foto's, doe er je voordeel mee. Ik moet je zeggen dit is goed zelf te doen.

Binnenruit: 9.05.26.27-0
Rubber: 9.05.02.03-0

Bron: Internet
Ik zal kort uitleggen wat ik gedaan heb. Per model kan het iets verschillen, maar grote lijnen komen overeen.
1. Stroom eraf
2. Deur open en 2 schroeven boven 't venster losschroeven, hiermee komt de deur los van het binnenpaneel. Deur vervolgens voorzichtig naar boven toe loshalen en wegleggen
3. Deur bijna dicht zetten, blijft vanzelf staan. Aan de beide zijkanten de twee schroeven (torx) losdraaien en het metalen plaatje die scharnier en deur verbind eraf halen.
4. Deur kan nu van de scharnieren af worden gehaald. Leg deze op een zachte doek met de binnenkant naar onderen.
5. Bovenin met torx de schroef losdraaien, plastic plaatje eruit halen. Hierbij even op de grote schroeven letten van de deur. Met name bij het terugzetten.
6. Plaat eraf halen, glasplaat eronder wegleggen inclusief metalen geleiders.
7. Alle schroeven met torx losdraaien en de volgende plaat wegleggen.
8. Stralingsrooster eraf halen en wegleggen. Nu komt de kapotte ruit tevoorschijn
9. Voorzichtig de gebarsten ruit eruit duwen, met een houten of plastic staafje/lepel die rubberen rand eruit duwen. Niet met een metalen voorwerp ivm beschadiging van het emaille.
10. Onderdelen schoonmaken, als je de deur toch uit elkaar hebt, maak deze dan meteen schoon, zeker vet resten bij het binnendeel van het raam, anders gebeurt het wellicht weer.
11. Nieuwe Rubberen rand plaatsen en glas erop. Let op het is even pielen om alle hoekjes gelijktijdig onder het glas te krijgen.
12. Vanaf punt 8 in omgekeerde volgorde de stappen doorlopen.















 

Mem

  • #2
Hoi heb alle stappen gevolgd uren bezig geweest maar deze laatste 2 schroevenbpassen er ineens niet in met brute kracht erin geperst maar de klep vd oven schroeft niet vast...ben radeloos...snap er niks meer van...als iemand weet wat ik fout doe..of een idee?
Gr Mem
 

Proza

  • #3
Dus gaat het ergens fout in de stap 3 naar 2 bij het monteren. Ik denk dat je de ruit daar ergens niet goed erop schuif waardoor de twee schroeven niet op de juiste plaats terecht komen :?:
 

Sahil

  • #4
Hoi was het jou noggelukt met Laatste 2 schoreven, ik heb ook zelfde probeleem met Siemens Combi oven
 

Repair-man

  • #5
Heren,

Als je de alles uit elkaar haalt en weer in elkaar zet dan moet het stralingsrooster en de metalen rand die daarop wordt gemonteerd exact goed liggen, dus alle schroefgaten moeten weer exact met elkaar overeenkomen. (in jouw geval heb je hem 180 graden gedraaid proberen te monteren , dan komen niet alle gaatjes exact overeen).

Ten tweede , de metalen rand die heeft ergens in het midden een klein extra gaatje , dit is de onderkant. Plaats de metalen rand dus zo dat dit gaatje aan de onderzijde van de deur zit en schroef daarna alle schroefjes rondom weer goed vast

De ovendeur dient men dus eerst uit het scharnier te monteren en dan omhoog te tillen uit het scharnier.

Dus als je een deur uit elkaar haalt altijd de onderdelen zo leggen zoals je ze eraf hebt gehaald.
Pak een groot kleed en leg dit op de vloer en haal dan de deur uit elkaar.

Ik doe dit klusje in 15 minuten.
 

Mem

  • #6
Zoo dat was van korte duur, ruit is weer kapot gesprongen na gebruik magnetron...verschrikkelijk zeg..knakeoven van siemens...alleen maar ellende...
 

Repair-man

  • #7
Heb je alles goed schoongemaakt en een nieuwe dichting gebruikt..! voordat je de nieuwe glasplaat monteert. Alle vuilresten moeten volledig verwijdert zijn.

Het probleem ontstaat door inwerking van etensresten en vetdampen die tussen de ruit en de dichting ophopen. Bij gebruik van de magnetron worden deze etensresten weer verhit en ontstaat er een hotspot temperatuur die het glas verhit. Gevolge is dat het veiligheidsglas barst.
 

Mem

  • #8
Nou had alles goed schoon gemaakt en rubber schoongemaakt want zag er nog onbeschadigd uit...maar deze siemens is gewoon troep..echt...ga maar es bij replace direct een nieuwe bestellen plus rubber vernieuwen...ben bang dat dit weer gaat gebeuren over een tijdje...
 

Omanido

  • #9
@Proza : geweldig bedankt voor de eerste post. :D Tekst en foto's waren super ondersteunend en het is mij gelukt om het kapotte binnenraam te vervangen door een nieuwe. Behulpzaam was ook de aanbeveling van een andere poster om vooraf een schroevendraaier Torx20 aan te schaffen. Ik kocht er eentje bij Gamma (EUR7,00). Geweldig gereedschap: magnetisch (waardoor de schroeven er makkelijk uitgehaald kunnen worden en er weer in geplaatst kunnen worden) en bij het natrekken van de schroeven werkt het handvat wat elastisch, als een soort momentsleutel.
Ik ben er ongeveer een uur mee bezig geweest, helemaal op mijn dooie akkertje. Mijn lief heeft me even geholpen om de nieuwe glasplaat precies op de nieuwe rubberen ring te krijgen. Dat is m.i. echt een klusje waarbij je twee extra handen goed kunt gebruiken.
Dit schrijf ik, die ooit zijn vader hoorde klagen over het gemis aan handigheid: "Waar jij loopt, groeit geen gras meer" en van wie de leraar handvaardigheid op de pabo tegen mijn zwager zei (n.a.v. een pruts werkstukje): "Ja, dat is echt een stakker." (De leraar wist niets van onze familierelatie.)
 

Proza

  • #10
Omanido schreef:
@Proza : geweldig bedankt voor de eerste post. :D Tekst en foto's
Dank je.
 

Henk49

  • #11
Geweldige omschrijving Proza!
Met de tekst en vooral de foto's had ik de deur zo uit en weer in elkaar.
Super bedankt!
:hup:
 
  • Like
Waarderingen: Proza

Proza

  • #12
:wink:
 

Mem

  • #13
Hopsala 2e keer glas ook kapot, had alles netjes vervangen schoongemaakt...wat een vieze oplichters oven zeg...dikke vette miskoop...net als Volkswagen bv moeten ze deze ovens terugroepen en mensen een nieuwe geven die niet uitelkaar spat...vuile hufters...daar bij Siemens.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #14
Wat is dat toch dat mensen niet normaal meer kunnen communiceren?

Dit helpt echt helemaal niets, behalve dat je jezelf compleet belachelijk maakt en geen serieus antwoord hoeft te verwachten.
 

Mem

  • #15
Nee je hebt gelijk heb dit op de verkeerde website geplaatst...maak me zeker niet belachelijk...maar is gewoon een knake oven die een zware fabrieksfout heeft...waar Siemens lak aan heeft...maar zal m proberen te wissen...de ballen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #16
Zo is het wel genoeg.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu