Hangtoilet 'veert'

Hobbyben

  • #1
Hallo,

Ik heb mijn toilet opnieuw opgebouwd. Nu heb ik als laatste de toiletpot opgehangen.
Ik vind dat deze 'veert'. Ik denk dat het komt doordat de achterwand van mozaiek is (natuursteentjes, niet zeer vlak). Ik heb de waterpas ertegen gehouden, de wand is op zich vlak, maar sommige steentje steken wat meer/minder uit.
Er zit een matje tussen pot en achterwand. Ik had de pot nog afgekit in de hoop dat het minder zou worden (is wel wat minder).
Zijn er misschien stuggere sanitairkitten voor ongelijkere wanden? Of is het een goed idee om de pot zonder mat op te hangen en dan af te kitten? (kan me voorstellen dat een mat vooral een functie heeft om bijvoorbeeld geen tegel te laten breken.

Zonder matje ging de pot ook tegen de wand. De buizen zijn dus niet te lang.
De pot heeft zo'n verdekt ophangsysteen. Weet neit of dat nog n rol speelt. Kun je misschien niet zo hard aanhalen.
 

RV50

  • #2
Grote kans dat de verdekte bevestiging iets beter afgesteld moet worden.

Denk namelijk niet dat je dit probleem met kit gaat oplossen, daarnaast bestaat de kans dat als je te veel kit gebruikt en de pot moet om een of andere reden toch weer een keer gedemonteerd worden dat je dan al je mozaiek van de wand af trekt.

Het matje is een geluidsisolatie mat voor demping van overdracht geluid naar de aangrenzende ruimte (slaapkamer). Dit matje vangt daarnaast ook wel wat ongelijkheid in de tegels op.

Wat voor plaatmateriaal is er gebruikt, waar is het mozaiek op aangebracht?
 

Hobbyben

  • #3
Het verdekte bevestigingssysteem kun je niet afstellen. Het is een moer in een kunsstof houder die onder 45 (omhoog en naar achter) graden kan schuiven als je de bout in de pot (van boven) aandraait. (zou moeten schuiven om het zaakje tegen de muur te trekken). Op zich werkt dit wel maar ik hem niet het idee dat je deze flink kan aanhalen (kan ook niet met bijgeleverde inbus, is denk ik ook niet de bedoeling, dan zal je het kunstof wel stuk draaien).

Achter het toilet zit een bijkeuken. Geluid is geen probleem.

De basiswand is 18 mm hardhout multiplex (zelfde als er al zat bij vorig toilet). Plaat zit nagenoeg tegen het toiletframe aan.

'Veren' is ~halve mm op de punt van t toilet als ik er vol op leun. Bij de mat enkele tienden van mm (toilet is ca twee keer zo diep als het hoog is).
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Als een achter plaat van 18 mm is voldoende maar dan moet hij tegen het frame aan zitten.

Ook wil het vrije punt onderaan tussen de frame poten waar geen steun zit gaan veren.

Plaatste vroeger altijd daar ook een balkje op de grond waardoor ik het multiplex tegen aan kon vast zetten.
 

Hobbyben

  • #5
De achterplaat zit tegen balkjes die aan de wand zitten. De plaat heeft een ietsie speling vs frame. Ik heb hem niet aan het frame geschroefd, simpelweg omdat het toilet wat er hing dit ook niet had (en ik daar geen probleem had (of ooit naar had gekeken). Plaat zit nagenoeg tegen frame maar door balkjes zit er vast enkel tienden speling.

Wellicht kan ik het frame (onderbalk) vinden en er nog een enkele parkers injassen om plaat tegen frame aan te trekken.

Zaten zakje parkerschroefjes bij. Volgens mij meer voor stud systeem, want waren maar kort. Moet dan een verzonken gat in plat maken.

Heeft de isolatiemat nog een echte functie of kan ik die beter weglaten?

Het is overigens een villeroy en boch subway 2 met een suprafix 3 systeem.
 

Hobbyben

  • #6
Het is opgelost.
Volgens V&B is een mat overbodig bij deze pot. Anders max 4 mm. (mijne was 6 mm).

Ik heb de mat er tussenuit gehaald en na veel nameten kreeg ik de pot er toch goed op.
Lukte eerst niet goed (trok niet goed aan). Maar na smeren van de glijblokjes van het suprafix (3.0) systeem ging het goed.

Bedankt voor de reacties
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu