Muurtje verzakt

Ikweethetevenniet

  • #1
Een vraag namens mijn ouders. Ze hebben een tuin met een tuinhuisje en daarnaast gelijk een muurtje eronder. De tuin bestaat uit drie niveaus. Het huisje staat op niveau 2 en gelijk daarna komt niveau 3. Nu na ruim 15/20 jaar gaat het huisje verzakken omdat het muurtje eronder het niet meer trekt, die staat scheef. Het muurtje bestaat uit van die siertegels die als muurtje worden verkocht zeg maar. Het muurtje is geplaatst op een liggende stoeprand. Muurtje is circa 1 meter hoog. Hoe zouden jullie het muurtje verstevigen? Zelf willen we het huisje wegrollen dit kan hebben we al gekeken. En dan liefst voor de muur een versteviging aan te brengen. Dus de buitenkant daarna weer recht te zetten nadat we die hebben verstevigd. Zijn bang als we de muur gelijk weghalen de gehele vloer instort nr niveau 3. Het moet wel een goedkope oplossing worden omdat ze binnen nu en korte termijn willen verhuizen naar een flat. Maar omdat het elk moment in kan storten en dit niet op hun oude dag wil laten gebeuren. Hebben jullie een idee hoe ik dit kan doen?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Ook hier graag een foto voor een wat duidelijker beeld.
 

Ikweethetevenniet

  • #3
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Is het mogelijk om strak langs de hardhouten onderbalk aan de binnenkant een paar palen de grond in te slaan/boren? Met stevige bouten de palen aan de onderbalk vastzetten.
Probleem is natuurlijk om met een grondboor dicht langs de wand te boren. Er zijn grondboren met bajonetaansluiting waar je een bovenstuk met een ratel op kan zetten zodat je met kleine slagen kan boren. Ik weet niet of die te huur zijn.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Wat kan er precies instorten? Plaats ook eens een overzichtsfoto.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Een stapel (los) gestapelde tegels is natuurlijk nooit een keermuur... De belasting door de wanden van de schuur zal nog wel meevallen. Het is eerder de gronddruk die de zaak doet verschuiven.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu