Aansluiting waterleiding douche

Sammy123

  • #1
Goedemiddag,

Bij het aansluiten van een nieuwe regendouche in een appartement uit 1964 loop ik tegen een probleem aan.

Ten eerste gaat het om de doucheset Blaufoss dreamblade-mt-250 (https://www.x2o.nl/nl/badkamer/douches/douchekranen/regendouchesets-opbouw/dreamblade-mt-250-regendoucheset-44231)

Hier zitten aansluitingen bij( foto 1) die, als ik me niet vergis, in de montageplaatbeugel die in de muur zit gedraaid kunnen worden.

Echter lijkt mijn plaatbeugel niet compatiebel. deze komt een stuk uit de muur en er zit geen schroefdraad in (zie overige foto's). Ik weet zelf niet wat dit is, ik ben niet echt een klusser en de winkel gaf aan dat installatie makkelijk zou zijn :) Ook mijn vader (wel klusser) komt er helaas niet uit.

Maten muuraansluitingen:
buitenmaat schroefdraad 26mm binnenmaat 19mm
Maten nieuwe doucheaanlsuiting:
buitenschroefdraad 20mm binnen 14,5mm

Als iemand weet wat voor aansluitingen dit betreft en of er een oplossing is zou dat heel fijn zijn!

Alvast bedankt!








 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Je kunt het niet in de muurplaat draaien omdat hier nog een kraanverlengstuk in zit deze er uit draaien en dan proberen. Ook al heb je het kraanverlengstuk er uit met behulp van inbus. Dan zal verloopstuk op foto 1 niet passen omdat deze 1/2 buiten naar 3/4 binnendraads gaat. Omdat ik denk dat op basis van gegeven informatie een muurplaat 3/4 binnendraad hebt.
 

Sammy123

  • #3
Dankjewel Dennis. Er zat behoorlijk wat kit achter de rosetten dus ik vermoed dat we daardoor het verlengstuk er niet af kregen en niet verder durfden. Gewoon proberen dus!
Alleen past dan het verloopstuk dus alsnog niet omdat de muurplaat waarschijnlijk verkeerd is? dan zal er dus een nieuwe muurplaat in moeten?
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #4
Komt de huidige hart op hart overeen met de nieuwe kraan. Wellicht dat deze dan direct te plaatsen is zonder dat er aanpassingen nodig zijn? Anders de kraanverleng stukken er uit en wellicht past het dan direct. De muurplaat hoeft niet worden te vervangen.
 

Sammy123

  • #5
Nogmaals dank! het is ons een stuk duidelijker en we gaan binnenkort een nieuwe poging wagen. Voor nu hebben we de oude douche weer gemonteerd.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Er klopt hier iets niet, zo'n verlengstuk moet niet op deze manier gemonteerd worden, hij zit verkeerd om, de nieuwe kraan zal niet passen omdat de schroefdraad 3/4" is en de draad in de muur 1/2".
Probeer er achter te komen hoe de originele situatie was, de VVE moet dat kunnen weten, daar hoort sowieso mee overlegd te worden want alles wat in de muur zit is gezamenlijk eigendom.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #7
Badkamer kranen schroef je inderdaad op 3/4 buitendraad. Ik vermoed dat daarom een 3/4 muurplaat geplaatst is met hierin een 3/4 nippel/kraanverlengstuk. Stel dat dit zo is en de hart op hart is 15 cm gelijk met de nieuwe badkraan zou deze direct gemonteerd kunnen worden. Normaal heb je vaak 1/2 muurplaat met Skoppeling 1/2 naar 3/4.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #8
Heel veel nieuwe douche kranen hebben tegenwoordig een 1/2" aansluiting in"de plaats van 3/4.

Als de bestaande aansluiting 1/2" is en de nieuwe kraan 3/4" dan kunnen er 1/2"naar 3/4" ringen op geschroefd worden.

Dan past de nieuwe kraan erop, maar dan moet de afstand wel precies passen in de breedte.


Vr Gr
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
Die koppeling wat op eerste foto is past in een kraan binnen in.

Als je het goed wil doen zou je de muur open moeten maken en een gemeniset er in plaatsen zodat daar die speciale koppeling op aan gesloten word.


nu heb je in de muur ook een fit aansluiting met tape,
 

mensfort

  • #10
Bij ons ging die na 1 maand lekken, toen 2 maanden later nog eens en de hele muur was te vervangen. Nu doet deze het 10 minuten en spuit overal water uit. Hebben jullie dit probleem ook?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu