Muurtje verplaatsen, overspanning versterken of niet?

KJN

  • #1
Beste Mensen,

Ik ben op zolder (met voor en achter een dakkapel) bezig met het verplaatsen van een gipsmuurtje. het muurtje dient ongeveer 55 cm verplaatst te worden. Nu twijfel ik of het bestaande muurtje bijdraagt in het dragen van het vloertje van de vliering. Dit is maar een kleine vliering, ik kan er net zitten, pakweg 80cm hoog. wordt wat rommel op geslagen, kan nooit meer dan een paar 200 kg belast worden lijkt me zo.

Ik heb een aantal foto's gemaakt van het geraamte van de muur, en gepoogd, met de beperkte tekenkunsten die ik tot me heb, de situatie uit te tekenen.

Er is een klein halletje, met 2 deuren, waar ik dus een deur en een klein dwarsmuurtje wil weg halen, om de nieuwe muur in de lengte van de andere deur te plaatsen. hiermee wordt de vergrootte kamer voor ons een extra slaapkamer. op de tekeningen zijn de stippellijnen de muren die ik ga verwijderen.
er lopen een aantal balken als overspanning, 75x45mm dik, tegen de muur aan zelfs 3 op elkaar. van de buitenmuur tot aan het dwarsmuurtje, zitten er (buiten de 3 op elkaar) 3 balken, en dan nog 1 boven het dwarsmuurtje, en waarschijnlijk nog 1 of 2 boven de deur. (zover had ik nog niet weggesloopt).

Mijn vraag aan jullie specialisten is dus of de balken in het plafond voldoende dragend zijn voor de vliering, of moet ik de dwarsbalken verzwaren?
de nieuwe muur maak ik van 2/3" (schrijf je dat zo..?:-))natuurlijk op de vloer, en tegen de dwarsbalken, dus ook dragend.

ik hoop dat de foto's, tekening en mijn uitleg een beetje de situatie goed verwoorden.

alvast bedankt voor de antwoorden.

groet Klaas


 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Inmiddels al klaar? Als het gaat om de aangeduide muur, dan zie je de balken erop liggen. Dus dat lijkt me wel duidelijk dragend :roll:

 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu