Kruipruimte totaal volgestort met beton

Mike908

  • #1
Goedemorgen Klussers,

Al enige tijd lees ik mee in de diverse fora op deze site, maar nu heb ik een vraag alwaar ik het antwoord niet zo snel op kan vinden. Heel graag leg ik die voor:

Enige tijd geleden heb ik mijn oog laten vallen op een woning uit 1911 die te koop staat. Er moet veel gebeuren maar wat mij zorgen baart is het volgende: de woning heeft geen kruipruimte meer. De kruipruimte die er was, is volgestort met beton. Er is een vloerverwarming aangelegd en een tegelvloer gelegd.
Al het leidingwerk komt in de kelder binnen en loopt vanaf daar afgedekt in grijze pvc buizen het beton in. De houten balken zijn in het beton gestort.

Dit heb ik eigenlijk nog niet eerder zo gezien en ik vroeg me af of dit kwaad kan. Komt dit vaker voor? Zijn er zaken waar ik nu extra op moet letten.

Heel graag hoor ik de reacties, alvast vriendelijk bedankt. Indien er meer informatie gewenst is dan verneem ik dat graag.

Groet, Mike
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Vreemde constructie. Nooit van gehoord. Even wachten op commentaar.

Is er wel een laag isolatie aangebracht?

Toen ik mijn houten vloer eruit had gehaald en wegens geld gebrek maar beton heb laten storten kreeg ik in de muren meer last kreeg van optrekkend vocht. In die zin dat de vochtplekken groter en hoger kwamen. Ik heb de houtenvloer er volledig uit gehaald de ruimte opgevuld met zand net erin en beton laten komen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Foto graag.
 

Mike908

  • #4
Dank voor de reactie’s.

Helaas heb ik geen foto van de situatie. Het huis staat te koop en men geeft het verder nergens aan. Niet in de beschrijving alsook in de lijst van de woning.

Wat ik heb gezien is dat er vanuit de kelder een open stuk in de muur is waardoor je voorheen in de kruipruimte kunt kijken. Uit die open ruimte steekt het opgedroogde beton. Dus onder de tegelvloer met vloerverwarming zal in ieder geval een laag van 30 cm beton liggen. Of daaronder zand is gestort en of er isolatie is aangebracht heb ik niet kunnen zien omdat de doorkijk het enige is dat zicht geeft op het beton.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
De makelaar moet dat weten lijkt mij.
U kunt een afspraak maken met de makelaar voor een bezichtiging en een deskundige meenemen die u kan adviseren.
Ik vind het een vreemde constructie, het lijkt erop dat er beton gestort is zonder de balklagen te verwijderen.
Als er zoveel beton in ligt is de vraag hoe goed de vloerverwarming functioneert, ik zou dat duidelijk willen hebben voor een eventuele aankoop.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Laat gewoon een bouwkundige inspectie uitvoeren :idea:
 

CV__

  • #7
Beton of schuimbeton? Die laatste is isolerend.

Balken laten zitten is wel heel raar.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Isolerend? Heb je daar ook getallen bij.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #9
RC 3,5 bij 40 cm dikte volgens de leveranciers. Geeft wel een zeer trage vloer met veel warmtebuffer.
 

CV__

  • #10
40cm R3,7

Dat van de warmtecapaciteit durf ik zo niet te zeggen, klinkt wel plausibel. Maar dat is alsnog veel beter dan geen isolatie. En in de zomer pakt het ook mooi de pieken er af.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #11
Krijg het idee dat er een enorm verschil is in types of merken. Dus moet het isoleren vraag je naar de warmte geleidings coeff.
 

CV__

  • #12
Klopt. Je kunt ook de dichtheid kiezen. Door het luchtiger te maken neemt de massa per m3 af, wordt de isolatie beter maar neemt ook de sterkte af.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu