Verlengen terras - hoe massa en hoogteverschil op te vangen

Dirk77

  • #1
Wij willen ons terras (ongeveer 2 meter diepte en 6 meter breed) verlengen met ongeveer 70cm. Huidig hoogte verschil is ongeveer 18cm en dat zal zo blijven. Huidig terras is door de hovier door middel van opsluitbanden van 20cm gerealiseerd maar dat hield geen stand. Ik heb al meerdere vierkanten palen van 100cm de grond in moeten slaan om de massa van het terras tegen te houden zodat de opsluitbanden netjes bleven staan.

Met de verlenging van het terras komt er nog meer massa en zoek ik een oplossing om het terras op te sluiten.

Wat zouden jullie adviseren? Hogeren afsluitbanden of andere beton elementen?
 

De Haan

Specialist Planten en Tuinen
  • #2
Ik zou een keerwandje maken van hout of stenen.
 

Dirk77

  • #3
Bedankt voor de reactie. Ik had zelf ook al zitten kijken naar een betonnen keerwand met een L of T profiel zodat de massa op de onderkant van de keerwand drukt. Bij een hoogteverschil van 18cm, welke hoogte keerwand zou te adviseren zijn? 20 cm of 30cm? of dieper ingraven?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Een opsluitband van 20 cm zal inderdaad niks doen bij een hoogteverschil van 18 cm. Dat ziet iedereen al aankomen...
 

De Haan

Specialist Planten en Tuinen
  • #5
Ik bedoel eigenlijk om een muurtje te metselen van 18cm hoog.
Ik neem aan dat er daar gras tegenaan ligt.
 

Dirk77

  • #6
Dit is een redelijk oud topic maar afgelopen maand het terras eindelijk verlengd. Hiervoor 40x40x40 keerwanden gebruikt (55kg per stuk) wat absoluut veel werk is om te plaatsen maar het terras ligt als een dijk. De uitdaging zit hem vooral erin om de keerwanden netjes waterpas over een lengte van 6 meter te krijgen waarin ze ook allemaal netjes gelijk liggen (over de drie assen), vlak tegen elkaar en het logge gewicht van het beton.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #7
Zoals bij bijna alle klussen: de voorbereiding kost de meeste tijd. En zoals bij deze klus is het de basis voor de rest, dus belangrijk dat alles goed is en goed gedaan wordt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu