Kitsoorten voor sanitair

Eltek53

  • #1
Door de vele kitsoorten zie ik het bos niet meer... Het gaat om de doucheruimte met gewone tegels en smalle naden van ten hoogste 5mm. Maar er zijn ook enkele plekken waar ik het graag zou zien hechten op aluminium en kunststof strips/profielen. Ik lees bv dat polymeerkit sterker is en op meer oppervlakten hecht dan siliconenkit. En wat is het verschil tussen gewone siliconenkit en sanitairkit? (=ook siliconenkit, maar dan beter schimmelwerend?). Meest gangbaar aangeboden is sanitairkit op azijnzuur basis. Is in mijn geval een andere soort beter? (schimmelwerend vind ik wel heel belangrijk, maar ook daarbij zijn beloftes op de koker wel eens behoorlijk tegengevallen in het verleden).
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Er zijn veel verschillende merken en toepassingen.
1 van de grote verschillen tussen siliconen en sanitair kit is, dat sanitair kit beter geschikt is in natte ruimtes vanwege het de schimmelwering, en siliconen beter geschikt is in droge ruimtes.

Daarbij heb je ook weer zuurvrije sanitairkit.
Een zuurvrije kit hecht beter op gladde ondergronden zoals een acryl of kunstof bad of douchebak.

En zo heb je nog meer soorten kitten, zoals ms polymeerkit die weer wat beter hechten, maar wat stugger zijn te verwerken, en een iets mindere rekbaarheid hebben.

Ga meer eens op zoek op internet, dan kun je de verschillende eigenschappen van de onderlinge kit vergelijken, want dat is te veel om hier neer te zetten.
 

Eltek53

  • #3
Dank Peter, dat helpt mij toch alweer een beetje verder. Ook op internet verdwaal ik overigens al snel in het oerwoud van natuurlijk ook heel veel reclamepraatjes ;). Vandaar dat ik in het forum juist wat meer praktijkervaringen hoop te vinden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu