Volgorde isolatie

Hlo

  • #1
Na veel gelezen te hebben op de site toch maar even de volgende vraag met uitwerking. Ik ben al op 3/4 van de klus, maar ik heb toch weer wat dingen gelezen waardoor ik ga twijfelen (ventilatie ja of nee, dampopen/dampdichte folie onder de pannen).

Gaat de opbouw zo goed, of ga ik problemen krijgen met vochtopbouw omdat we een totale andere vochthuishouding krijgen?



Rood: Dampdichte folie (aluminiumfolie, denk ik)
Blauw: Asbestplaten (op veel plekken gebroken)
Groen: Glaswol isolatie (12 cm) tussen de balken, gordingen en gebinten en de open plekken met PUR dichtgemaakt.
Bruin: Dampremmende folie zo goed mogelijk overlapt.
Geel: Underlayment (18 mm)

De situatie voor de verbouwing was Rood en Blauw met heel veel open stukken. Dus er is geen dampopen folie onder de pannen. De asbestplaten zijn grotendeels beschadigd. ik laat alles aan hout open, dwz, de gebinten en spanten.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Rood is fout, die moet dampopen zijn.
Wees verstandig en laat blauw weghalen.
 

Hlo

  • #3
Dank voor je snelle bericht. De asbest timmer ik weg, dat komt later aan bod (dat betekent namelijk pannen eraf en daar heb ik nu geen capaciteit voor), prioriteit was nu isoleren voor de winter.

Ik snap dat een dampdichte folie niet geschikt is, maar die zit ook onder de pannen, wat moet ik daarmee doen? Is dat een kwestie van de dampremmende folie die ik nu installeer achterwege laten?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
De damprem aan de binnenzijde moet aangebracht worden. Als er aan de buitenzijde voldoende gaten aanwezig zijn kan de waterdamp eruit.
 

Hlo

  • #5
Betekent dat gaten maken in de folie en asbest onder de pannen? Aangezien de isolatie tegen de asbestplaten aanzit. En de gaten vooral onderin bij de balken aanbrengen of willekeurig met hoogte? Alvast bedankt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu