Douchebak kraakt

Cornelis

  • #21
Ja dat denk ik ook. Het is denk ik een combi van dingen die net niet optimaal zijn. Ik heb denk ik net even te weinig specie gebruikt en die is ook nog wat gekrompen. Ik voel daar wat speling als ik op de bak druk. Dat kan ik mooi aanvullen met pur.

En ik zie op al die doorsnede plaatjes in de handleiding dat de pur en de verdikking in het dek van de bak bijna helemaal tot de voorrand loopt. Maar bij mijn bak zit daar nog 15 cm holle ruimte tussen. Daar zat best veel flex in, nu ik er pur tussen gespoten heb voelt het veel massiever aan.

En zoals ik heb geschreven staat hij achteraan op de kimband en vooraan niet. Daardoor wiebelde hij een beetje wat ik met (poeder) tegellijm heb opgevuld. Dat is prima spul, maar wel ruwer dan de egaline die daar weer onder zit. Ik kan me voorstellen dat dat knarst in combinatie met de flex in de bak.

Hij kraakte ook het hardst vooraan. Achterin helemaal niet, in het midden een beetje.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #22
Purschuim is ook niet de ideale oplossing.
Dat gaat na verloop van tijd inzakken, als je in de douchebak staat.
 

Cornelis

  • #23
Ja mijn oplossing is zeker second best, maar omdat hij in een nis staat is hij wel behoorlijk ingebouwd en zou het een hele klus zijn geweest om alles weer te slopen en opnieuw op te bouwen. Ik had dit veel eerder aan moeten pakken.

En tja, de firma zelf kiest ook voor pur onder de bak. Ik ben wel blij dat die richels specie er ook nog onder liggen.

Wijze les voor een volgende keer: Dingen die me niet helemaal lekker zitten gelijk aanpakken, ook al komt het even niet uit in de planning.

En voor iemand anders die dit gaat doen: Wees royaal met de specie. Laat het even een nachtje drogen en til de bak dan nog een keer op om het evt. aan te vullen. En doe een extra ondersteuning vlak achter/binnen de rand van de bak aan de voorkant waar je er altijd op stapt.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #24
Voor zo iets is er een krimpvrije mortel te koop, word ook wel ondersabeling mortel genoemd.
Die krimpt bij het uitdrogen niet meer.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu