Betonrot in funderingsbalk, zelf repareren?

Wboer

  • #1
Beste klussers,

Wij zijn onze tussenwoning uit 1962 flink aan het verbouwen en hierbij stuiten we op betonrot in een van de funderingsbalken. Het gaat om een dwarsbalk waar de voordeur op staat. Hierboven heeft een steens muur gestaan met spouw en 70mm gasbeton binnnenafwerking. Die muur is verwijderd waardoor alleen de voordeur en kozijn nog op de balk staat. Is deze reparatie zelf uit te voeren? Of misschien verstandig om de hele balk weg te halen en te vervangen door een stalen profiel? Of toch maar een specialist inschakelen? Hieronder foto’s en tekeningen ter verduidelijking.







 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Laten doen en tevens de rest even laten onderzoeken lijkt mij verstandiger
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Het gaat hier niet alleen om de reparatie, maar vooral om de schade aan de balkwapening. Die moet eerst in kaart gebracht worden. Er zijn verschillende soorten wat men betonrot noemt. Sommige types blijven onderhuids doorgaan.
 

Wboer

  • #4
Het lijkt erop dat de bewapening veel te dicht onder de oppervlakte heeft gezeten en daardoor is gaan roesten. Ik haal er voor alle zekerheid een specialist bij. Als die is geweest meld ik zijn bevindingen hier. Bedankt voor het advies heren!
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
9
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu