Tuinkraan onder fundering door diepte?

Mijk

  • #1
Beste klussers,

Het plan is om een tuinkraan aan te leggen in de achtertuin.
Aangezien de meterkast/hoofdkraan en leidingen bij de voorkant van het huis liggen zal de leiding via de kruipruimte moeten gaan.

Nu ben ik bezig geweest met wat voorwerk om te kijken wat er mogelijk is. De kruipruimte richting de achtertuin is goed te doen.

Ik heb een vraag over de diepte van de fundering. Vandaag heb ik een aantal terrastegels eruit gehaald om langs de muur te graven, kijken wat ik tegen zou komen. Op internet staat dat de gemiddelde fundering tussen de 50 en 60 cm zou kunnen liggen. Het betreft een nieuwbouw woning uit 2018.

Tijdens het graven kwam ik piepschuim tegen wat tegen de fundering aan zat. Dit is de isolatie en bescherming van de fundering neem ik aan? Aan de binnenkant van de kruipruimte zit dezelfde isolatie. Nou heb ik vanuit de kruipruimte het piepschuim opgemeten en is ongeveer 50 cm.

Weet iemand toevallig of die genoemde 50 tot 60 cm gaat tellen vanaf de isolatie/piepschuim? en dat ik daar vervolgens onderdoor kan met die leiding?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Staat je huis toevallig op palen?
 

Mijk

  • #3
Het is in de polder.. klei ect.

Dus ik denk het wel
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Kijk op de bouwtekeningen en je weet de exacte maat. Deze kan je ook opvragen bij bouw- en woningtoezicht van je gemeente.
De funderingsbalk is minimaal 40 cm hoog vanaf onderkant vloer, daar komt dan de isolatie van de balk bij. Dat is een ps funderingskist.
 

Mijk

  • #5
Bedankt voor je antwoord!

Ik heb toch zojuist maar de bouwtekening aangevraagd bij de gemeente.
 

Xa_vier

  • #6
Is het nog gelukt? Hoe diep moest je graven?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu