Hoogte bepalen

Markven86

  • #1
Wij zijn een plat dak aan het plaatsen. Ik heb een vergunning nodig gehad omdat hij aan de openbare weg grenst. Nu is er nergens aangegeven in de vergunning en in mijn tekeningen wat mijn meet punt moest zijn. We hebben zelf gewoon de betonnen (witte) tegels die naast mijn stenen schuur liggen aangehouden (wat gewoon mijn erf is) en bovenop die tegels is dus een plat dak geplaatst. Tot aan de weg.
Nu hebben we precies de hoogte van 220 wat dus ook in de vergunning staat. Dus zou je zeggen dat de maten kloppen. Maar de openbare stoep ligt 10 cm lager ten opzichte van mijn meetpunt. (Dat is de hoek van het schuurtje waar je het nieuwe hok binnenloopt. )





Nu zijn we echter benieuwd als de eindcontrole komt of wij het goed hebben gedaan om mijn eigen punt op mijn erf te bepalen. Of dat de gemeente hun eigen regels er over heeft wat wij niet weten. Want nergens staat wat mijn punt had moeten zijn. En het bouwwerk staat er nu, dus ja lager maken is niet echt een optie.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik weet het niet 100 % zeker maar volgens mij gaat het om het maaiveld van de grond die in uw bezit is en de hoogte bij de buren, het gemiddelde zou het maaiveld moeten zijn.
In het toenmalig bestemmingsplan moet dit aangegeven zijn.
 

Markven86

  • #3
Beste jan. Dan Zou het normaal gesproken in mijn geval goed moeten zijn neem ik aan. Want de rest van mijn grond is ook op dezelfde hoogte als die witte grimd tegels
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Tenzij de gemeente de hoogte van de stoep als maaiveld rekent, dat is dan twijfelachtig en ze zullen waarschijnlijk niet naar de rechtbank gaan voor zoiets, dan is Mr. Visser er ook nog. :wink:
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Als het niet aangegeven wordt, mag je altijd van de meest gunstige situatie uitgaan voor jezelf.

Mocht de gemeente moeilijk gaan doen (eventueel bij een rechtszaak), dan moeten ze met een goede uitleg komen waarom zoiets belangrijks dan niet genoemd is. Dan hoort zoiets als beschrijving van het maaiveld genoemd te worden.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Als het niet in de vergunning staat, moet je kijken in het bestemmingsplan en/of de bouwverordening. Dit verschilt erg per gemeente, dus er valt niets algemeens over te zeggen.

Normaal is er een vergunningvoorwaarde dat je voor het uitzetten contact moet opnemen. Dan wordt het peil bepaald. Als je dat "vergeten" bent, bouw je voor eigen risico.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #7
Hoe staat de bouwhoogte precies omschreven, 2200 mm plus maaiveld, peil?
 

Markven86

  • #8
Op mijn tekening staat dat de hoogte 220 is. En ook dat de hoogte van de dakrand van mijn schuur 220 cm hoog is. En dat is van mij gemeten dus vanaf de grind tegels tot aan de dakrand. Er is nooit gesproken over een maaiveld. En er staat ook nergens in mijn papieren over een maaiveld. Ik heb wel eens met mijn gesprek met de welstand aangegeven dat ik meet vanaf de grind tegels. Alleen dat is natuurlijk mondeling geweest.

Stel dat ze nu het laagste punt van de straat als maaiveld tellen en ik kan een 15 cm er boven zitten.
Dan zou er 12 cm stoeprand komen en dan blijft er nog 3 cm over. En dan zou mijn bouwwerk aan de straatzijde een 6cm te hoog zijn.


Maar ik neem aan dat ik niks anders kan doen dan hopen dat het goed gaat. Ik kan niet mijn palen 10 cm inkorten. Want dan is het een instabiel gevaarte.


Na even na gemeten te hebben alles op mijn grond os 220 cm. En aan de straat kant zou ik op 227 cm komen. En dan van de stoep tot aan de dakrand. Daaronder Zit nog 13 cm stoeprand en dan komt de weggoot als laagste punt.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #9
Markven86 schreef:
Maar ik neem aan dat ik niks anders kan doen dan hopen dat het goed gaat.
Tuurlijk wel. Gewoon even bellen met de bouwtoezichthouder van de gemeente.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #10
En dus misschien slapende honden wakker maakt? Je hoeft maar net 1 overijverige ambtenaar te treffen die wil laten zien hoe goed hij de regeltjes kent. Ik zou het zo laten en het risico nemen.
 

Steven-94

  • #11
De gemeente meet vaak uit een vast punt dat bij hun bekend is.
dit zijn vaak de put deksels midden op straat of meetspijkers.

de hoogte van deze meetpunten staan beschreven in het bestemmingsplan.

dus zoals BertPleizier al zei, geen slapende honden wakker maken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu