Verzakking woning

Oirschot

  • #21
@ Jan
Er zijn al zoveel specialisten geweest, wie zou ik doen moeten inschakelen?

@ Millew Zijn inderdaad kalkzandstenen. Bij de lekkage van sifon in badkamer was de binnenmuur (gasbetonblokken) erg vochtig daar moest stucwerk vanaf gehaald worden om de muur te drogen. De muur is toen opnieuw gestuct en daar heb ik op dit moment geen scheurvorming.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #22
Lees de antwoorden nog eens terug. Ik noemde al dat door een hoogtemeting kan vaststellen of er een verzakking aan de gang is. verder moet je maar gewoon de experts die langs zijn geweest vertrouwen.

Ook wat je nu moet doen is al verteld in dit topic.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #23
Sorry, mijn reactie was gebaseerd op de komst van de VEH specialist in het begin van het topic.
 

Oirschot

  • #24
@Jan

Ik heb liever dat er gereageerd wordt dan niet dus helemaal niet erg.

@ IJkenhout

Hoogtemeter werkt toch via de buitengevel. Kijken ze toch of er verandering in voegwerk zit. Dat is het rare aan de buitengevel kun je weinig scheurvorming zien mede omdat alles in het najaar opnieuw gevoegd is. Scheurvorming zit hem in de binnenmuren, ik weet niet hoe een hoogtemeter dan werkt binnenshuis
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #25
Het gaat erom dat je eerst moet uitzoeken of het probleem zit in de fundering / verzakking van de woning. Dat meet je met hoogtebouten aan de buitengevel. Als de woning niet zakt, ligt de oorzaak dus ergens anders. Maar eigenlijk weten we al wat de oorzaak en oplossing is.
 

Oirschot

  • #26
@IJkenhout

Oorzaak: Gebaseerd op de specialisten zou het thermische scheurvorming en werking materialen zijn. Alleen gek dat het pas na 30 jaar plaat vindt (dat knaagt aan me).

Oplossing: kitten, voegwerk. Alleen kan moeilijk heel mijn huis kitten (oog wil ook wat).

Ga wel info inwinnen over fundering.
 

Oirschot

  • #27
IK hoor nu iedere avond knallen van ijn woning. In totaal 5 experts geweest, maar sta voor een raadsel. Allemaal zeggen ze dat het niet de fundering is. Misschien dakconstructie, bewegende vloeren, temperatuurverschillen, isolatie, dilatatie, verschillende materialen. Ik word echt moedeloos van. Scheuren zijn ook op zolder waarneembaar door voegwerk (niet door stenen ). Ook voegwerk verzanding
 

Oirschot

  • #28
Bij de gemeente inzage gehad over mijn woning. Blijkt dat in de jaren 82 en 83, huis is uit 80, de vloeren doorbuigden en voor veel scheurvorming zorgden. De wijk is toen moeten evacueren voor 6 weken. Alle huizen zijn toen gerenoveerd vanwege de vloeren daarom ook overal plinten tegen plafond. TNO heeft toen het gerenoveerd was goedgekeurd. Erg fijn dat toen ik mijn huis kocht hier niet van op de hoogte ben gesteld. Sterker nog: ik heb dit moeten vernemen van mensen, die mij hierop attendeerden, en die ik niet eens echt ken. Ik baal hier als een stekker van, lijkt of dat de oorzaak uit 1982/83 terug is. Hoe kun je werking van verdiepingsvloeren tegengaan? Nachtmerrie, ik zie de scheuren toenemen, de plinten aan het plafond lijken overal los te komen, dakspant zit ook losser, muuranker scheurt, voegen scheuren en verzanden. Horror.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #29
Hoogte meting werkt met de voegen maar niet door naar de scheuren te kijken.

door de lintvoeg rondom het huis te waterpassen kan er gezien worden of de stenen verzakt zijn
(er vanuitgaande dat ze ooit waterpas waren)

binneshuis werkt het door de hoogte van de vloer rondom te waterpassen
 

Oirschot

  • #30
Ik mag toch aannemen als ik verschillende bouwkundige(n) over de vloer heb gehad en die beweren dat het niet gaat om verzakkingen maar om werking van materialen en thermische scheuren dat ik daar van uit mag gaan dat het klopt? Het maakt me alleen erg zenuwachtig als ik steeds meer scheuren bij zie komen. Ze hebben toendertijd plinten tegen het plafond gedaan en de naad dichtgekit (ongveer 30 jaar geleden) en ik zie dat nu door heel mijn huis bij de plafondplinten verf en kit los laat of scheurt. In alle hoeken tussen de verschillende wanden is er lichte scheurvorming (werking materialen). Ik vind het zo raar dat dat na 30 jaar plaats vind? Dat is toch vreemd of is dat vaker zo.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #31
Als ze de rapporten van destijds hebben gelezen houden ze zich aan een die uitspraak. Daar snijd niemand zijn vingers aan.
Eerlijk gezegd snap ik het niet helemaal. Bij de buren is er niets bekend en dan ligt er een TNO rapport.
Zijn er bij het bouwen nieuwe technieken gebruikt.
 

Oirschot

  • #32
Nee, premie a woning als paddestoelen uit de grond gestampt. Ik ben naar het gemeentearchief geweest om inzage te hebben en daar kreeg ik een dik dossier te zien omtrent bouwplan en herstelwerkzaamheden uit 1982/83.
 

Geenklusser01

  • #34
Maak je niet zo'n zorgen. Je bent er waarschijnlijk meer op gaan letten waardoor steeds weer nieuwe scheurtjes op gaan vallen die er al lang zaten. Als je helemaal geen scheuren wilt zien moet je een vliesbehang gebruiken. Dat doen mensen heel vaak. De meeste mensen maken zich daarnaast geen zorgen om kleine scheurtjes.

Beledigende tekst verwijderd, mod
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #35
Lekker belangrijk, reageren op een topic van 6 jaar geleden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu