2 Intergas ketels "parallel" schakelen?

Sndrdm

  • #1
Misschien een heel erg domme vraag.
Wij hebben een appartement (beneden) met een Intergas HRE. Nu hebben we er recent vanwege een groot gezin een aansluitende woning (erboven) bij gekocht. ook daar zit een intergas HRE. we zijn deze woningen aan het verbinden en de vraag is nu hoe we de warm water voorziening gaan aanpakken.
Op het moment kun je (beneden) niet de warme kraan in de keuken aanzetten als er iemand aan het douchen is. Boven is hetzelfde aan de hand, daarvoor is er niet genoeg warm water. De ketels leveren wel ongeveer de hoeveelheid warm water die ze zouden moeten kunnen leveren volgens de specificaties. koud water aanzetten maakt niet (veel) uit voor de douches, dus ik vermoed dat het meer een CV probleem dan een waterdrukprobleem is. we gaan beide CV ketels in principe houden maar aansluiten op 1 hoofdwaterleiding.

mijn concrete vraag is, wat zou er gebeuren als we een verbindingsleiding zouden plaatsen tussen beide warmwaterleidingen? zou dat voor meer warm water kunnen zorgen? en dan vooral voor meer warmwater "reserve" capaciteit, dus dat er twee mensen tegelijk kunnen douchen?

of is dit een heel slecht idee...

dit hele verhaal gaat dus puur over warm water, niet over de CV..

hoor graag jullie ideeën!!
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #2
Geen extra comfort of water in ieder geval wat je wel hebt is een hogere gasrekening omdat tijdens warmwatervraag 2 toestellen gaan branden ipv 1.

Dan is er nog de vraag van de leiding diameters en hoe hoog je zit.

Enige manier om 2 douches of meerdere warmwater tappunten te kunnen gebruiken is een CW6 toestel al zijn deze ook gebonden aan het maximaal aantal liters.

Echt comfort bereik je met een boiler van voldoende grote. Direct of indirect gestookt.

John
 

Marcn88

  • #3
Ook is het hierbij van belang met welke diameter is de voedingsleiding voor kw naar de ketel uitgevoerd als dit al niet toereikend is dan kun je wel een cw6 ophangen maar die gaat nooit meer leveren dan dat er aan kw wordt toegevoerd
 

JeffreyD94

  • #4
De ketel is begrenst op een bepaalde volume doorstroming, het levert niks op.

Het kan te maken hebben met de CW klasse van het toestel, of het slecht dimensioneren van het leidingwerk. Op afstand moeilijk te beoordelen. Anders laat je een installateur langskomen om de oorzaak voor je te achterhalen, dan weet je wat de beste optie is.

Wil je van 2 woningen ook 1 woning maken? Anders zou ik het gescheiden houden, als je later toch wilt verhuizen kan je beide huizen apart verkopen. CV Toestel weghalen in een appartementen complex gaat niet altijd als je op een CLV(gezamenlijke) kanaal zit aangesloten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu