Herstel van prutswerk van stucadoor/spuiter (foto's)

RutgerFR

  • #1
Om maar meteen met de deur in huis te vallen... ik heb een ontzettende prutser in huis gehaald om mijn woning sausen.

Via werkspot in contact gekomen met een stucadoor+spuiter, zeer goede reviews (180 reviews, 5 sterren). Het resulaat is bedroefend.

Ik had gevraagd om iemand die kan stuccen en spuiten van latex. Er is uiteindelijk zeer plaatselijk gestuct omdat de ondergrond al goed glad was (zo zei hij), daarna is er latex gespoten. Er is zelfs vergeten een profiel te plaatsen op een buitenhoek en daar dus niet gestuct.

Op sommige plekken zie je de ondergrond erdoorheen komen, beschadigingen, gaten,wandcontactdozen zijn niet verwijderd, overal zit verf op kozijnen etc. Het is onze eerste woning, al het spaargeld zit daarin en we zijn echt heel verdrietig hierom. Helemaal omdat we bang zijn voor permanente problemen straks...

Aanschouw hier het resultaat: externe link verwijderd - foto's graag via klusidee plaatsen - mod.

Hij zegt nu dat ook hij het weer uitbesteed had, maar ik geloof dat eigenlijk niet. En echt bereid om het helemaal 100% te maken lijkt hij niet te zijn!

Om een lang verhaal kort te maken: ik wil hem niet meer in mijn huis hebben. Maar ik maak mij grote zorgen. Er is geen voorstrijk gebruikt en de latex (Wijzonol Wijzotex Mat) is zo aangebracht op de onbehandelde gipswanden (waarvan op sommige delen wat stuc zat).

Ik wil nu iemand anders inschakelen, die het weer écht netjes kan maken. En ook het profiel op de buitenhoek kan plaatsen incl. stucen.

Maar zit ik niet met een groot probleem, omdat hij latex heeft gespoten zonder voorstrijk (wel geschuurd)? Gaat niet alles wat er nu op komt er later vanaf vallen? Wat te doen?

Graag jullie advies.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Voorstrijk heft te sterke zuiging op. Wat uiteindelijk een egaal schilder resultaat opleverd wanneer er word gerolt. Met spuiten zie je geen aanzetten omdat wanneer je het goed doet er gelijkmatig verf word opgespoten. Uiteraard verbeterd de hechting met voorstrijk, maar hoeft nu niet verkeert te gaan met de hechting van de verf mischien heeft hij de eerste spuit laag wel verdunt waardoor het goed in de ondergrond is getrokken. De gene die het herstel gaat uitvoeren kan het ook het beste beoordelen.
 

RutgerFR

  • #3
Bedankt voor je reactie StucDennis. Dat stelt enigszins gerust. Kan nieuw stucwerk nu nog wel hechten op dit aangebrachte latex?
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #4
Zelfs dat kan. Je kunt een nieuwe stuclaag aanbrengen op een gesausde ondergrond, wanneer dit goed vast zit. Er moet dan een primer worden aangebracht met een kwartskorrel. Hierdoor zal de nieuw aangebrachte laag goed hechten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu