Verwijderen knop van thermostatische kraan

Mzzeltof

  • #1


Vermits de inbouwkraan van mijn douche lekt achter het rozet, moet ik de knop om de temperatuur in te stellen kunnen verwijderen.
Er is geen gaatje om een inbussleutel in te steken (de bovenste draaiknop heeft dit wel).
Ik probeerde al met tamelijk hard naar voren te trekken maar zonder veel resultaat.
Weet iemand hoe je die knop eraf krijgt zonder brokken te maken, want die is erg kwetsbaar want gemaakt uit hard plastic vermoed ik :?:
Alvast bedankt voor jullie reacties :klusjesman:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Vermeld even merk en type van de kraan.

Zit er geen (inbus) schroefje aan de onderkant van de knoppen?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Vaak kun je het stiftje dat bovenop zit, eraf draaien. Eventueel met een tangetje (wel een doekje ertussen!) Daar zit dan een imbus onder.
 

Mzzeltof

  • #4
Dankjewel voor de reacties. Zodra ik kan ga ik proberen dat knopje eruit te draaien. Ik verwijderde het gechromeerde omhulsel reeds door het eraf te trekken en daar zat wit plastic onder. Er is aan het knopje wel een 'beentje', zodat mogelijk dat wit plastic ook verwijderd kan worden door eraan te draaien en de inbus dan zichtbaar wordt. Ik houd jullie op de hoogte. Grtz.
 

Mzzeltof

  • #5


Hierboven een afbeelding van het knopje en het witte plastic deel. Met een gewone tang is dat witte deel niet los te draaien. Naar boven lostrekken lukt ook niet. Help!! Alvast bedankt. 🛠️
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Ik heb meer het vermoeden dat je het gehele achter plaat er eerst af moet halen dan pas kan je bij dat deel komen wat je los wilt halen.
 

Mzzeltof

  • #7
Klopt. Om het oorspronkelijke probleem te verhelpen moet die achterplaat er af maar daarvoor moet ik eerst die dikke onderste knop kunnen verwijderen. De laatst geplaatste foto's zijn detailopnames van het kleine knopje op de thermostaatknop die je onderaan op de eerste foto kan zien
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Die grote knop zit boven op een knopje die kan je los draaien denk dat daar een inbus onder zit.
 

Mzzeltof

  • #9
@ Henk253 : ik begrijp wat jij zegt want zo zou dat normaal gezien moeten zijn. Op de foto zie je het witte gedeelte wat onder het knopje voor de veiligheid van de temperatuur zit. Met een tang die een smalle neus heeft heb ik getracht dat witte plasticdeel los te draaien , in de hoop om daaronder een inbus aan te treffen... het lukt niet om dat los te draaien en dat plastic deel verbuigt ook nogeens :(

Bestaat hiervoor een speciale sleutel die in die uitsparinkjes past en zo ja hoe geraak ik daar aan??
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #10
Wat is het merk van deze kraan om beter te kunnen zoeken?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu