WCD in verbinding met schakelaar verwijderen

Bezerker

  • #1
Beste klussers,

Onze WCD staat in verbinding met een schakelaar en graag willen we de schakelaar hiertussen uit halen. In andere woorden, de WCD moet altijd stroom geven en niet alleen als de schakelaar is ingeschakeld. Maar met mijn beperkte kennis van electriciteit weet ik niet zeker hoe ik dat voor elkaar krijg.

Hieronder een foto van de situatie (deze foto heb ik eerder voor een andere vraag op dit forum gebruikt). De fase- en schakeldraad in het kroonsteentje zaten in de schakelaar en horen bij het stopcontact. Is het een kwestie van de fasedraad naar WCD verwijderen, en deze vervangen met een schakeldraad die ik koppel aan de bestaande schakeldraad?

Alvast bedankt,

 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Hoi,

Schakelt de schakelaar behalve de wandcontactdoos nog iets anders?
Heb je waar de bruine draad de schakelaar in gaat nog een gat voor een tweede draad?
 

Bezerker

  • #3
Hoi Tom,

Toevallig ben ik onlangs iemand tegengekomen die hier verstand van heeft en heb hem dezelfde foto laten zien. Ik snap nu de relevantie van je vragen beter.

De schakelaar heeft idd een tweede gat voor de fasedraad. Hier heb ik de fasedraad van de WCD ingedaan, en nu werkt het stopcontact zoals gewenst.

Blijft over het schakeldraad... Ik heb geen idee waarmee deze in verbinding staat. Ik mis in ieder geval niets, dus vind het wel best.

Mijn probleem lijkt dus opgelost. Bedankt voor het meedenken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu