Wat is deze kast? Met klockner moeller relais.

DCB

  • #1
Hoi

In mijn groepen kast kom ik de volgende kast tegen.



Er zit een alarm systeem in dit huis.

Ik heb het idee dat het een soort van permanente stroom is, want als ik een bepaalde groep uitzet, blijft een lamp branden die op die groep zou moeten zitten. Is dit met elkaar te verklaren?

Bedankt alvast
 

DCB

  • #2
Edit: er is geen lamp die permanent aan blijft, die blijkt op n andere groep te zitten.

Dus de vraag blijft wel staan, wat deze relais doen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Ziet eruit als een paniekschakeling.
bij alarm gaan alle lampen in huis branden.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Daar valt met deze info niet zo veel over te zeggen denk ik. Het merk van het relais of de voeding (Comelit, die maken intercomsystemen?) zegt natuurlijk weinig, dat zijn universeel toepasbare componenten.

Waar lopen al die flexleidingen naar toe?

Schakelt je verlichting toevallig aan bij een inbraakalarm? Dat zou wel eens de functie van dit kastje kunnen zijn. Maar ik kan nog tig andere dingen bedenken. ;)
 

DCB

  • #5
Dat zal het zijn, het alarm hebben we uitstaan en daarvoor tijdens het klussen ging het wel eens af. Ik ben nooit lampen aan zien gaan, maar in ieder geval n deel van de lampen waarheen de schakeling gaat is altijd al defect (bepaalde buitenverlichting).

De flex betreffen vier groepen, geen idee waar het exact heen gaat. De groepen kast is een oerwoud van leidingen en dozen. Ik weet wel dat op het balkon een schrik verlichting op basis van infrarood zit. Die zal ook gekoppeld zijn wellicht.

Het lastige is dat ik wel een elektrische tekening heb, maar niet alles is zo uitgevoerd. Vandaar ook m'n verwarring in de eerste vraag.

Bedankt voor jullie reacties. Topic mag dicht.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #6
Zit er een koppeling tussen het alarmsysteem en deze kast?

Dan zal het een paniekschakeling zijn (om inbrekers in het licht te zetten). Of een of andere automatisering zoals het uitschakelen van de verlichting bij inschakelen van het alarm of juist andersom. Misschien is de buitenverlichting wel niet defect maar brandt deze alleen bij ingeschakeld alarm? ;)

Je kunt de relais niet handmatig bedienen zo te zien?

Als het allemaal buitenverlichting is zou dit ook voor een schemer- of bewegingsmelder kunnen zijn. Of voor die schrikverlichting op het balkon inderdaad.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu