Probleem 1-pijpssysteem

Marcozeeuw

  • #1
In mijn huis heb ik een Nefit hr ketel uit 2014 en een 1-pijps verwarmingssysteem. Vanaf het begin komt het systeem moeizaam op temperatuur. Als het erg koud is duurt het soms wel 3 uur voor de temperatuur van 17 naar 20 graden gestegen is. Het huis is van 1980 en goed geïsoleerd. Ik heb al van alles nagekeken, onderblokken, ontluchten, ketel instellingen, maar het helpt nog niks. Nu begreep ik dat bij een 1 pijpssysteem de beste opstelling is dat de eerste radiator het kleinst is en de radiators daarna steeds groter worden. Bij mij is de eerste radiator echter het grootst, een grote 3 plaats radiator. Daarna een kleintje in de gang en daarna een iets grotere 2 plaats in de woonkamer met als laatste nog een iets grotere 2 plaats radiator bij het raam in de woonkamer. Nu dacht ik er aan de grote radiator in de keuken om te wisselen met de kleinste in de woonkamer. De radiator in de keuken wordt altijd loeiheet en slokt naar mijn idee de meeste warmte al op terwijl de woonkamer te weinig capaciteit overhoud. De betreffende radiators hebben de aansluiting aan dezelfde kant dus dat is wel een voordeel. Weet iemand of dit inderdaad zal helpen? Alvast hartelijk bedankt!
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Ook een 1 pijps systeem dient heel goed ingeregeld te worden.
In het onderblok of de radiatorkraan zijn instel mogelijkheden om het water te verdelen over de radiatoren.

Er loop een stroom water onder de radiator door naar de volgende radiator en die stroom moet ingesteld worden wat gaat erin de radiator en wat gaat naar de volgende radiatoren

Enige verschil is dat er bij de uitgang van een radiator water wordt bijgemengd bij de aanvoer temperatuur naar de volgende radiator.
Het is met veel geduld en goed meten redelijk goed in te stellen.

Vr Gr en succes ermee
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu