Deurklink vervangen, stift zit vast

ChB

  • #1
Ik probeer een oude klink te vervangen maar krijg de stift niet los. Het geheel is zo gaar dat de stift in zijn huis naar links en rechts kan bewegen, maar in/uit zit geen enkele beweging in. WD40 brengt ook geen verschil.
De stift lijkt in het huis breder te worden. Aan de binnenkant van de deur zie ik een ring rondom de stift zitten die een achtste slag kan draaien. Ik heb geprobeerd hier een foto van te maken.

Iemand een idee wat ik nog kan proberen?

Alvast bedankt!

 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Als de opening waarin de stift zit ook te bewegen is (naast de normale beweging van de kruk) dan betekend dat meestal dat het slot ook gaar is en vervangen moet worden.
In dat geval een holle buis om het uiteinde van de stift zodat deze tegen het slot komt dit goed vasthouden of met wat zwaars tegen houden en dan een flinke klap op de kruk geven met een hamer of moker om deze los te krijgen. (dus verder het slot in te slaan)
Komt er beweging in dan proberen de andere kant op te slaan of de kruk er af te slijpen en door te slaan.
Daarna meteen ook het slot gaan vervangen.
 

BMW318TI

  • #3
Zelfde probleem gehad, kreeg met dikke moker niet los. Deur kreeg zelfs scheuren na aantal harde slagen. Toen stift met flex doorgezaagd en met boren verder verzwakt. Dan pas kwam die los......
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
BMW318TI schreef:
Zelfde probleem gehad, kreeg met dikke moker niet los. Deur kreeg zelfs scheuren na aantal harde slagen.
daarom dus ook altijd
Gerrit B schreef:
In dat geval een holle buis om het uiteinde van de stift zodat deze tegen het slot komt, dit goed vasthouden of met wat zwaars tegen houden en dan een flinke klap op de kruk geven met een hamer of moker om deze los te krijgen.
Die holle buis tegen het slot gebruik je dus om te voorkomen dat je deur beschadigd en de klus nog veel groter wordt.
 

BMW318TI

  • #5
Yup had ik in die tijd niet aangedacht. Voortaan vet ik de stift (schuurdeur).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu