Nuki met oplegslot

Jupijn

  • #1
Ik wil graag een slim slot installeren. Nu is het probleem dat ik een oplegslot heb. De enige oplossing daarvoor is een oplegslot dat werkt op afstand, maar dat ding kost 500 euro.

Nuki geeft aan niet compatibel te zijn met oplegsloten, maar dat betwijfel ik eerlijk gezegd. Een Nuki moet bevestigd worden aan het slot. Nu gaat dat met een oplegslot natuurlijk lastig omdat de cilinder uitsteekt.

Stel nou als je een houten omhulsel maakt waardoor de cilinder 'wegvalt' en op gelijke hoogte komt met een stuk hout wat erom heen zit. Dan heb je een vlak oppervlakte waar je de Nuki op kan installeren toch?

Het gaat erom dat er van beide kanten een sleutel in het slot gestoken kan worden (dat kan), voor de rest doet de Nuki niets anders dan een sleutel omdraaien. Ik zie niet zo goed in waarom je zelf niet iets zou kunnen maken waardoor dat ook werkt met een oplegslot.

Ik vind het een beetje zonde om er een te kopen en er achter te komen dat het niet werkt. Weet iemand of ik iets over het hoofd zie?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Ik denk dat de fabrikant wel gelijk heeft, anders had hij hiervoor wel een oplossing gemaakt.
Ik vind het sowieso geen fraai gezicht, zo een grote blok aan de deur.
En als je een oplossing maakt zoals je voorsteld (als dat al lukt) heb je een nog grotere blok/ kast aan de deur zitten.
Is maar net wat je mooi vind, en gewoon met een sleutel de deur open maken werkt net zo handig.
 

Jupijn

  • #3
Nuki gaat er nogal prat op dat het extreem eenvoudig te installeren is. Ik denk dat ze daarom zeggen dat dit niet kan. Tenzij er een mechanisch argument is zie ik geen beZwaar..
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Het zal vast werken, maar is inderdaad geen gezicht en bovendien uiterst kwetsbaar.

Bedenk ook even hoe vaak je batterijen kunt gaan wisselen van zo'n ding. En wat als de accu van je smartphone leeg is, of even geen internet? De sleutel van buitenaf gaat er niet meer in, want er zit al een sleutel aan de binnenkant in.

Je proeft het al, ik vind het ondingen. Lijkt leuk, maar meer nadelen dan voordelen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Als je het juiste type cilinder plaatst is het geen punt dat er al een sleutel in zit.

Ding functioneert niet via internet maar via Bluetooth en KAN met een koppeling op internet.

Mijn idee is wel dat zodra je iets slim noemt je wel ff heel goed moet gaan nadenken of je dat werkelijk wel wilt en met wie jij verbindingen moet aanleggen om die slimme functie te kunnen gebruiken.

Zodra er een server van de fabrikant nodig is haak ik af.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Die dingen schijnen toch niet zo veilig te zijn.
Vandaag staat daar een stukje en een filmpje over op de telegraaf.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu