Stank rondom vaatwasser tegen einde programma

KlusjesJan

  • #1
Hallo,

Ik zit met een probleem waar ik geen verklaring voor gevonden krijg. Als ik mijn onderbouw vaatwasser aan zet, dan gaat het tegen het einde van het programma stinken naar een soort rubber. Ik heb de vaatwasser al eens vervangen voor een tweedehandse, en die gaf dezelfde geur. Nu zit er zelfs een nieuwe vaatwasser in, en het probleem is nog steeds aanwezigheid...

De stank zit zeker niet IN de vaatwasser , alle vaat ruikt gewoon lekker. Ook zit het denk ik niet in de afvoer. Deze zit bij afvoer van de wasbak, weliswaar onder de zwanenhals, maar daar is niets te ruiken. Ik heb zelfs de afvoerslang in een grote emmer gehangen en de afvoer niet gebruik, en de stank treedt nog op. Het afvoerwater stonkt overigens niet.

Hoe warmer het programma, hoe erger de stank. De stank lijkt pas op te komen zetten bij het einde van het programma als de vaatwasser erg warm word door het drogen. Ik heb onder, boven, achter en naast de vaatwasser al heel goed schoongemaakt om uit te sluiten dat er iets ligt te rotten ofzo, wat mogelijk erger zou stinken als het er warm word.

Ik ben al weken radeloos, twee vaatwassers verder, maar krijg de oorzaak van de stank niet gevonden.

Heeft iemand misschien een idee, of al eens eerder zoiets meegemaakt???

Vriendelijke groet,

Jan
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Sommige keukenkastjes kunnen een vieze chemische lijmgeur afgeven.
Is dit een vrij nieuwe keuken?
 

KlusjesJan

  • #3
Hallo,

Dank u voor de snelle reactie, en excuses dat ik niet meer gereageerd heb. De prioriteiten lagen even elders waardoor dit probleem op een laag pitje stond.

Het is geen nieuwe keuken, maar een keuken van ongeveer 7 jaar oud. Er ligt een blad van natuursteen op. Het is ook ineens op komen zetten na jaren nergens last van te hebben gehad.

Iemand nog tips??
 

De Bob

  • #4
Herkenbaar;

Ik had eerst een inbouw machine, dus met een omkasting, die gaf geen geur af, nu sinds kort een onderbouw machine zonder omkasting, ook deze geeft bij goed warm worden een (rubberachtige) geur af.

Nu zit de isolatie rondom erop gelijmd/gekit, ik denk dat daar de geur vanaf komt, maar het wordt wel sterk minder, de eerste keren was het geen lekkere lucht, al moest je wel er erg dichtbij zijn, om het te ruiken.
 

KlusjesJan

  • #5
@Bob, dank voor je reactie.

Ik heb ook heel lang gedacht dat het zoiets moest zijn, maar bij de oude vaatwasser die er al jaren in zat is het ineens op komen zetten. Nu heb ik hem twee keer vervangen (er zit nu wel een vrij goedkope vaatwasser is), en het is nog steeds. Al met al houd het al maanden aan, en je ruikt het door de hele keuken.

Bij een langer / warmer programma is het wel erger dan bij een kort / kouder programma. Als ik de machine onder de aanrecht weghaal en hem dan aanzet, is het ook véél minder.

Hoe lang duurde het voordat het bij jou minder werd?
 

De Bob

  • #6
Mijn machine is van half Maart, het is er nog steeds, maar minder heftig.

Hoelang dat gaat duren en of het blijft weet ik ook niet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu