Zwaar meubel zwevend ophangen - hoe?

JohnR

  • #1
Ik ben een zwevend meubel aan het maken op basis van 3 Ikea Metod bovenkasten van 80 cm breed, met daarop een blad. Zoiets als dit: Link verwijderd, mod

Het meubel is in totaal 240 cm breed, het totale (lege) gewicht wordt zo'n 75 KG, met inhoud weegt het meubel maximaal 150 KG.

De kast is aan de bovenzijde over de gehele lengte voorzien van een keeplat (vuren balk van 94 x 44 mm over de lengte op 45 gr. gezaagd) en aan de onderzijde zit een vuren balk van 44 x 44 mm die als afstandshouder 'los' tegen de muur rust.

De binnenmuur is van oranje geperforeerd snelbouwsteen, waarschijnlijk 9 of 10 cm dik. De muur is namelijk in totaal 12 cm dik, met aan beide kanten een flinke laag stucwerk. 'Doorsteekmontage' (dus zichtbaar aan andere kant van de muur) is geen optie.

Hoe kan ik de keeplat het beste aan deze muur bevestigen? Ik had zelf dit voor ogen:

- 8 x plug geschikt voor deze muur (huismerk bekende Duitse bouwmarkt), 8 x 51 mm, volgens specificaties boorgat van minimaal 70mm en draagkracht van 30 KG in dit type muur
- 8x houtdraadschroef zeskant 6 x 100 mm
- 8x ring om druk van kop schroef te verdelen over vuren hout

- Is dit afdoende/te veel /te weinig?
- Ik kan de balk van 44x44 eventueel ook nog ondersteunen door daaronder een lat tegen de muur te bevestigen waarop hij kan rusten. Of is dat teveel van het goede?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
DE link werkte niet goed en bovendien is het niet de bedoeling op Klusidee om commerciële links te plaatsen.
Plaats even een foto via de functie "Afbeelding uploaden".
 

JohnR

  • #3
Voorbeeld foto:

 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
150 kg verdeelt over 240 cm moet kunnen. Echter ik zou wel voor een chemisch anker kiezen. Overleg met de leverancier wat hierin mogelijk is.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Bij een chemisch anker in een holle steen kan je een zeefhuls gebruiken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu