Aansluiting van keukengroep in groepenkast

LodewijkNapoleon

  • #1
Goedenavond,

Nu ben ik al een tijdje onderzoek aan het doen wat betreft de keukengroep voor onze nieuwe inductieplaat (7400W aansluitvermogen). Wij hebben een 3*25 aansluiting wat dus zou betekenen dat ik een 2x230V aansluiting moet hebben. Daarvoor heb ik netjes 5-aderig een aanvoer getrokken vanaf de groepenkast tot aan de (nieuwe) keuken.

Nu ben ik echter tot aan de groepenkast en nu vind ik het moeilijk nog info te vinden hoe ik de kookgroep ín de groepenkast aansluit. Naar mijn beleving (en onderzoek, ik ben (nog) niet helemaal thuis in de elektro-wereld) moet de kookgroep over twee fasen verdeeld worden, anders kan ik nooit maximaal koken; 25*230 zou me slechts 5750W opleveren. Ik twijfel alleen of een kookgroep wel over twee fasen aangesloten kan worden, omdat ‘t als één groep telt? Hoe zou ik dat doen?

Alvast bedankt !
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Geen kookgroep maar een drie fase krachtgroep nemen en daarvab twee fase op je kookplaat aansluiten.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #3
Werken in de groepenkast is voor gevorderden. Als je nog niet helemaal thuis bent in de elektrawereld, dan zou ik dit aan een vakman overlaten. Je brengt anders misschien jezelf en je gezin in gevaar.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu