Oude spouwmuur afwerken. Hoe?

Chamsat

  • #1
We hebben een uitbouw gerealiseerd om onze woonkamer te vergroten. De originele buitenmuur is hierbij blijven staan. We hebben alleen het kozijn verwijderd en het muurtje onder het kozijn. Tussen de woonkamer en de uitbouw willen we nu de muur afwerken. De ruimte tussen de oude binnenmuur en de oude buitenmuur hebben we dichtgespoten met pur. Vraag is nu hoe dit het beste af te werken.
1) wapeningsgaas er over en stucen?
2) stuucplaat/fermacell er tegen aan schroeven en dan stucen?
3) anders?

Wat denken jullie? Zie foto's

Alvast bedankt!

 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Optie 2! Gipsplaat, stucplaat of fermacell. verlijmen op de muur.
 

Chamsat

  • #3
Bedankt voor je reactie! Verlijmen doe ik dan met montagekit? Zelf probleem geld namelijk ook voor de spouwmuur aan de bovenkant van het oude kozijn en ik wil wel zeker weten dat de plaat goed blijft zitten.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Hoe is de oude buitenmuur onderbroken ter plaatse van de aanbouw?

Ik krijg de indruk dat dit helemaal niet gedaan is. In dat geval wordt het een lekker koud hok, met al die koudebruggen...
 

Chamsat

  • #5
Het plaatsen van de aanbouw is het werk van de aannemer. Is inderdaad sprake van een koudebrug. Verwacht echter niet direct dat het daarmee een koud hok wordt.

Voor wat betreft het stuucwerk hebben we gekozen voor fermacell platen vastgezet met slagpluggen en daarna netjes afgewerkt
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Als de aanbouw niet is gedilateerd, maar op de buitemuur hangt, kan er in deze dagkant het beste alsnog een dilatatie gemaakt worden. Anders gaat het op den duur losscheuren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu