Stopsysteem gezocht voor schuifdeuren ensuite

Magepol

  • #1
Ik heb schuifdeuren in onze ensuite, deze hangen in een railsysteem. Op de vloer een kleine geleider geplaatst achter de muren waar ze tussen rollen.

De deuren kunnen echter ook zo ver open gedaan worden dat ze uit de geleider gaan. Om dit te voorkomen wil ik aan de bovenkant een soort stop plaatsen zodat de deur niet verder kan.

Heeft iemand een tip hiervoor hoe dit aan te pakken? Welke plek, wat voor materiaal (rubber?) hoe te monteren? Het kan in het midden van de deuren zelf, maar dat lijkt me minder praktisch. Ik denk dat het beste kan dat het rolsysteem aan de bovenkant ergens tegen aanloopt.

Zie bijgesloten met een close up van het systeem aan de bovenkant, hopelijk is dit enigszins te begrijpen.

 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Kan je nog bij het einde van de rail?
 

Magepol

  • #3
Nee dat is niet meer mogelijk. Ik denk dat ik maar een soort eindstop met een rubberen dopje probeer te vinden dat tussen de rail past.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Die zijn gewoon te koop,maar die krijg je niet vast als je niet bij het einde van de rail kunt komen.
"Eindstop schuifdeur"
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Een lat van de goede lengte in de spouw van de deuren leggen, even secuur opmeten.
Plak een stuk rubber op de uiteinden van de lat om beschadigingen en lawaai te voorkomen.
 

Magepol

  • #6
Ai ai inderdaad, de eindstoppen gaan het niet worden en kunnen weer retour. Ik had in m'n enthousiasme er al een paar met verschillende afmetingen besteld...

Ik weet niet precies wat bedoeld wordt met "Een lat van de goede lengte in de spouw van de deuren leggen, even secuur opmeten." Waar zou dit dan precies zijn en hoe maak ik die vast?

Ik ben anders nu van plan om boven beide deuren iets als hieronder met een schroef vast te boren. Vervolgens dan rubber aan de deurkanten. Ik zou het precies in het midden kunnen doen maar door de dikte inclusief rubber zal er dan een gat blijven, dat wil ik oa in verband met onze kat voorkomen. Enige nadeel is dat het maar aan 1 kant vastgeboord is, ik weet daarmee niet 100% zeker of het voldoende houvast heeft. Als iemand een ander beter idee heeft hoor ik het graag!

 

De Bob

  • #7
Boven/onder/voor de handgrepen een simpele opbouw deurknop, dan kan de deur nooit doorschieten, of een blokje boven/onder op de deuren
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
De deur loopt tussen twee muren/wanden, als u in de ruimte tussen die twee wanden een lat legt met eventueel een stukje rubber erop kan de deur niet verder open tot de lat hem tegen houdt.
Even uitmeten hoe lang de lat moet zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu