Intergas HRE 30/36 blijft op laag vermogen draaien

Yourii

  • #21
Beste klussers,
Bedankt voor jullie advies, ik ben eruit met de ketel. Ik bleek te lage waterstroom te hebben gehad door de radiatoren. Temperatuurverschil tussen aanvoer en retourwater proberen te vergroten met de radiatorkranen en de lage pompstand. De ketel blijkt een minimale doorstroom nodig te hebben om te kunnen regelen (logisch, natuurlijk). Wat ik echter niet wist is dat hij bij de lage doorstroom in een soort noodmodus terechtkomt: draait op minimaal ingestelde vermogen en regelt de aanvoertemperatuur niet. En het lastigste is: Intergas geeft daarbij geen storing of waarschuwing aan.
Uiteindelijk, door de pomp in een stand 2 te zetten en de radiatoren meer open te draaien kreeg ik de ketel weer aan het regelen.
 

aycabbas

  • #22
Hallo Yourri,

Exact zelfde probleem hier met een HRE 24/18 ketel, vloerverwarming en op bovenverdieping radiatoren, alles netjes ingeregeld, aan/uit regeling, temperatuur op ketel op 75 graden, precies bij 60 graden valt de ventilator stil en komt 45 graden weer in(aanvoer op display) Pompstand staat al op 3. Retour temp rond de 28 graden. Enige idee?

P.s. mijn vloerverwarming(robot open verdeler) thermostaat knijpt ook, je hoort dan een fluitend geluid, deze heb ik op 35 graden staan.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #23
Stroming vergroten je dT word te groot dus moduleerd het systeem terug of gaat in wachtstand.
Bypass aanwezig in het systeem?
Je moet een grotere volumestroom regelen.

Jet is de gewoonte hier dat je voir jouw peobleem een eigen tioic aanmaakt en daarin eventueel verwijst naar een ander topic.
Zo blijft het topic duidelijker.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu