Wasmachine afvoer los is douche

Naso

  • #1
Hoi,

Wij hebben een extra badkamer die we niet gebruiken. Hier willen we de wasmachine plaatsen. Afvoer van de wasmachine willen we niet rechtstreeks aansluiten aan het putje, maar los houden zodat het water vanzelf in het putje gaat. Wasmachine komt in een lekbak zodat het niet nat wordt door deze water.
Zou dit een probleem kunnen zijn? Het water gaat bij het douchen ook gewoon door het putje, dus wij dachten dat het geen probleem zou zijn.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ten eerste wordt dat een stinkende bedoening met dat afvoerwater van de wasmachine zo over de vloer. Is wel wat anders dan je douchewater. Er dat gaat onder die bak staan schimmelen.

Ten tweede zijn er veel wasmachines die er probleem mee hebben als de afvoerslang direct naar onderen gaat en niet eerst naar minstens 60cm hoogte gaat. De machine gaat dan 'hevelen' en het water dat uit de toevoerkraan loopt gaat direct de put in. Je zult dan de afvoerslang zodanig moeten hangen dat deze eerst omhoog gaat tot minimaal de hoogte zoals aangegeven in de handleiding, dan pas naar beneden.

Maar dat is dus merk- en typeafhankelijk.

Beter is om op de put een afvoerpijp te bevestigen en de wasmachine daarop te laten afvoeren. Het bevestigen van zo'n afvoerpijp is in dit forum meermaals beschreven, dus graag zelf even zoeken.

Of eventueel een foto van de situatie plaatsen.
 

Naso

  • #3
Dankjewel voor je bericht Kees.
Afvoerslang komt inderdaad wel eerst omhoog, daarna in een 50 mm buis waarvan de onder einde open is. Het probleem met de schimmel zaten we zelf ook mee, dus moeten we even kijken wat we daarmee doen.

Waarom we de afvoer niet rechtstreeks willen koppelen met het putje is omdat de afvoer van de douche 32 mm is. Als we het dus rechtstreeks koppelen zullen we misschien het probleem krijgen dat het toch overstroomt door de kleine diameter. Omdat het afvoer dan dicht is ivm aangesloten leiding kan het water helemaal nergens heen. Vervangen van de 32 mm leiding is bijna geen optie, omdat we dan ons net gestucte muur en nieuwe vloer open moeten breken :(.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu