Nieuw toilet klinkt als vliegtuigtoilet

Dhzelver

  • #1
Onze aannemer heeft ons nieuwe toilet geïnstalleerd, maar hij maakt erg veel lawaai. Het is boven en we zitten rechtop in bed als er iemand doortrekt. Het geluid klinkt als een vliegtuigtoilet, alsof er iets afgezogen wordt.

Er is een up100 set geïnstalleerd met isolatiemat en een v&b o’novo pot. De leverancier geeft aan dat het kan komen door de houten omkisting van het reservoir en dat ze er niets aan kunnen doen. Best teleurstellend dus.

Bovendien klinkt het alsof het geluid uit de pot komt en niet uit het reservoir. Ik heb een filmpje van het geluid via deze link:
]

Heeft iemand hier ervaring mee en tips om dit op te lossen?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Dit komt gewoon, door het type pot.
Misschien als er een doorstroom begrenzer geplaatst wordt achter in de pot, of in het reservoir, dat het minder is.

Of een andere pot.
Ik vind deze ook wel heer erg veel herrie maken.

Je hebt bv rimvree dus rondlose potten, waar het water aan 1 kant van de pot er uitkomt, je krijgt dan een soort draaikolk bij het doorspoelen.
Deze types zijn vrijwel geluidloos.
 

Combiketel

  • #3
Bij sommige types wordt een doorstroombegrenzer bijgeleverd die je dan in sommige gevallen ook daadwerkelijk moet plaatsen. (hangt vaak van lengte spoelpijp en/of aantal liters per minuut af) Dit staat in de gebruiksaanwijzing als het goed is.

Check dit eerst even, kans is groot dat deze i.p.v. in de pot in de prullenbak is geplaatst. :wink:
 

RV50

  • #4
Beste,

Klinkt inderdaad niet goed, lijkt haast wel of er een onderdeel in het keramiek ontbreekt een soort spoelverdeler die er voor moet zorgen dat het water constanter/rustiger richting de voorzijde van de pot gestuwd wordt. Op de plek waar nu het water namelijk naar beneden spuit hoort niet zoveel water vandaan te komen en zeker niet met zoveel snelheid. Een tweede optie is een doorstroombegrenzer in de bak te plaatsen maar dan nog dat zou bij een goede pot helemaal niet nodig moeten zijn.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Lijkt mij er op dat de spoelbuis te ver in de pot zit en daardoor iets dichtgedrukt is.
 

Dhzelver

  • #6
Bedankt voor het meedenken allemaal!

Het gaat om een pot zonder spoeldrand, daar valt niets meer op te winnen.

Naar mijn weten zat er geen doorstroombefrenzer bij. Wel heb ik het nogmaals bij de winkel aangegeven. Goed om te horen dat de verschillende beelden in ieder geval over de pot gaan of doorstroombegrenzer en niet over het inbouwreservoir, die zit goed weggewerkt...

Is de doorstroomsnelheid ook nog aan te passen zonder doorstroombegrenzer (zodat ik het even kan uitproberen)?
 

Dhzelver

  • #7
Jan schreef:
Lijkt mij er op dat de spoelbuis te ver in de pot zit en daardoor iets dichtgedrukt is.
Beste Jan, kan ik dit ergens mee testen / controleren, of moet de pot er dan af?
 

Bramb

  • #8
Heb zelf deze pot met een UP320 en een ytong wandje eromheen, maar heb ook dit doorspoel geluid. Voor zover ik weet is het niet verkeerd gemonteerd (zelf gedaan), dus dan zou een doorstroom begrenzer misschien een uitkomst zijn? We zijn er inmiddels aan gewend.
Er zat trouwens verder niets bij deze pot, dus ook geen begrenzer.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
De pot moet er af om de lengte van de spoelpijp te controleren, in de handleiding staat hoe lang die moet zijn.
 

Ad7

  • #10
Beste Dhzelver,
Wij hebben hetzelfde geluidsprobleem met een zelfde toiletpot. Volgens de klantenservice van VenB is het geluid “normaal”. Heb jij nog geprobeerd of een doorstroombegrenzer helpt? Of zit er niets anders op dan een andere pot te kopen?
MVG, Ad
 

Loodgieter123

  • #11
Je hebt ook potten met een nieuwe spoeltechniek. Deze maakt er een soort van tornado van. Dat is stiller en zuiniger. link naar commerciele website verwijdert door mod.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
  • Like
Waarderingen: Ad7

Ad7

  • #12
Bedankt, Loodgieter123!
Ik heb info over enkele potten kunnen vinden die het water rond laten draaien en claimen stiller te zijn (en beter te reinigen). Ik denk dat ik daar voor ga.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu