1e balklaag uitdaging

Oss

  • #1
Beste allemaal,

Mijn vriendin en ik hebben sinds juni dit jaar een jaren 20 woning in ons bezit. Deze moest wel van top tot teen gerenoveerd worden. We zijn gelukkig al aardig onderweg.

De zolder en buitenzijde zijn inmiddels bijna klaar, we naderen nu langzaam aan de badkamer. Tijdens de sloopwerkzaamheden werden we verrast door de creatieve voorgangers die een gedeelte van de 1e balklaag hebben aangepast. Hier en daar opgedikt, maar ook stevig ingezaagd voor leidingwerk. En er is lekkage geweest, zo is te zien op de foto's. En dan te bedenken dat er een metalen bad op heeft gestaan. Naja we gaan er weer iets moois van maken.

Nu de vraag:

We willen de 1e balklaag vervangen, maar heb geen ervaring hoe dit in de halfsteense binnenmuur te bevestigen. De oude balken zullen er zo uit zijn maar nieuwe balken erin krijgen lijkt me een uitdaging. Hoe kunnen we te werk gaan?

Ter info;
- breedte badkamer is 2 meter
- balken liggen in de breedte
- er komt geen bad meer terug



 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Balklaag opleggen op de wanden.
Bestaande balkenlaag vrijhakken in de breedte en erboven. De nieuwe dan eerst doorsteken en dan terughalen.
Daarna weer aanmetselen.
 

Jp56

  • #3
De balk verwijderen kan,maar er zijn ook andere mogelijkheden.
Als de draagkracht nog in tact is kan je een stalen drager op maat laten maken.kost niks. althans,zo doen wij het als de opdrachtgever het snel wilt. je kan ook een stuk inzetten.(structurele houtlas). bij historisch werk doen wij dit vaak. is vrij simpel. je dient wel goed te stutten en uiteraard weten wat je doet. elk goed timmerbedrijf kan dit uitvoeren,al opteren de meesten voor complete vervanging. het is maar wat je zelf wilt dus.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu