Elektraleidingen + lichtpunten verplaatsen kanaalplatenvloer

Paul 122164

  • #1
Hallo allemaal,

Wij hebben onlangs een huis gekocht. De sleutel is nog niet in ons bezit, maar we zijn al volop plannen aan het maken. Een van de plannen is het slopen van de bijkeuken/klompenhok.

Omdat de bijkeuken zeer klein is (1.700 × 1.700 mm) willen wij die betrekken bij de keuken en woonkamer.
De wanden zijn niet dragend maar wel voorzien van elektra in de vorm van lichtschakelaars. In die wand zit wel een stalen kolom die wij gaan integreren in die nieuwe keuken met schiereiland.

De elektra in de te slopen wanden komt vermoedelijk van bovenaf. En zal verplaatst moeten worden naar de woning scheidende wand en/of gevel.
Daarbij willen we ook het lichtpunt van de keuken verplaatsen.

Mijn eerste ingeving was dat de elektra leidingen door de kanalen van de kanaalplaatvloeren lopen. Met het verplaatsen van de lichtpunten wilde ik het sowieso ook zo aanpakken. Nieuwe inbouwdoos voor het lichtpunt plaatsen in het kanaal en de leidingen door het kanaal verlengen/verkorten tot die inbouwdoos.

Ik wil bewust niet leidingen gaan verleggen in de cementdekvloer van de verdiepingsvloer i.v.m. de planning voor het infrezen van vloerverwarming.

Voor mijn gevoel lijkt het mogelijk, omdat het grootste deel van het dragend vermogen in de dammen van de kanaalplaatvloeren zitten. Maar ik ben er niet 100% zeker van dat dit de oplossing is. Iemand advies?

Groet,
Peter
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
De leidingen zitten niet in de kanalen, maar liggen in de cementdekvloer. Als de bijkeuken een plat dak heeft, liggen deze dus ook onder de isolatie in een afwerklaag.

Verplaatsen van de leidingen kan alleen via de dekvloer van de bovenliggende verdieping, of via de wanden. Houdt hierbij de regels mbt NEN1010 in acht.
 

Paul 122164

  • #3
Bedankt voor de snelle reactie. Dat wordt dan een uitdaging voor de vloerverwarming. Op de verdiepingsvloer is een cementdekvloer van 40 mm aanwezig.

Aangezien ze voor de vloerverwarming circa 18 mm diep frezen. Is er 3 mm speling uitgaande van 19 mm elektrabuizen. bij 16mm zouden we wat meer speling hebben, maar dit is even worst-case.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
8

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu