Potentiaal vereffening

Klusser3

  • #1
Moet alles apart naar de CAP geleid worden of kan alles aan aarde net vast gemaakt worden en dan 1 draad van aarde net naar CAP?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Ieder vereffend deel een eigen draad naar het CAP.
 

Klusser3

  • #3
😂 ik krijg er gewoon de slappe lach van! Mbt het potentiaal vereffenen van de badkamer... er is al zoveel over geschreven. Maar ook bij mij blijven de vragen rijzen...
Mijn CV hangt op zolder hier is rechtstreeks een leiding vanaf getrokken (uponor)naar de nieuwe badkamer met aftakkingen...
Is het nu zo dat ik boven ook de leiding kan vereffenen en dan de blanke draad naar de CAP in de badkamer? Dan hoef ik de inbouw kranen niet meer te vereffenen!
Of moet de vereffening daadwerkelijk in de badkamer plaatsvinden?
Dan zal ik 3 x vanuit de koudwaterleiding (het metalen eindstukje) een draad moeten trekken
Is dan de muurplaat van de douchekopstang ook vereffend?verder heb ik de het frame van de sanibroyeur, de motor zit middels een wcd op de zelfde groep, de radiator, douchedrain en aarde net op de CAP
Ik hoop dat iemand mij dit nog kan bevestigen of aanvullen😬
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Je kunt wel de slappe lach krijgen, maar het is zo simpel.

Bij kunststof leidingen (ook met alu inlage) is een verbinding via de leiding niet gegarandeerd. Dus iedere kraan/muurplaat vereffenen, net als de drain en de handdoekradiator.

Simpel.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Er is geen contact tussen inlage en messing koppeling, is dat wel zo dan vreet de inlage weg(contactcorrosie)

Alle delen die door een defect onder spanning kunnen komen moeten aan cap.

je legt alle verbindingen aan cap om te voorkomen dat ze onderling een verschillend spanningsniveau krijgen en er dus een stroom kan lopen tussen die 2 punten.

dus je wcd mag wel geaard zijn maar als de cap onder spanning komt word die verbinding dus levensgevaarlijk, vandaar dat die ook aan cap moet liggen zonder omweg.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu