Helft radiators geen goede water stroom

Heggapinguin

  • #1
Goededag, na vele avonden hier rond neuzen toch een topic aangemaakt met mijn probleem omdat ik beetje radeloos ben.

In de verbouwing het oude cv systeem gedeeltelijk verwijderd of vervangen. Echter enkele radiators worden niet warm. De aanvoer is wel goed warm maar de retour is gewoon "koud" op een gedeelte van de hoofdleiding (22mm). Alles geprobeerd van meerdere male ontluchten, voetventiel verschillende standen, cv pomp en dergelijk na gekeken. Niks lijkt te werken. Ook al alles dicht gezet behalve 1 van de probleem radiators deze wordt boven in wel warm maar ook onderin is hij dan nog steeds koud. En de retour leiding is ook gewoon nog koud. Het lijkt er op dat er geen doorstroom plaatst vindt.

Echter denk ik misschien dat het probleem nu een nieuw T stuk die op de hoofdleiding aanvoer en afvoer is geplaats. De leiding loopt uit de cv met een bocht en wordt dan horizontaal maar na 40 cm komt hij een T stuk tegen. Waarvan die horizontaal geplaatst is met de 3 uitloop 90 graden recht naar boven. De radiators die op deze hoofdleiding zit die recht omhoog loopt werken niet goed. (ontluchters op 't hoogste punt in leiding is toegepast, omdat deze boven cv/radiators ligt). de retour die van het de horizontale leiding afkomt is wel warm. En de radiators op deze leiding werken wel perfect. Mijn gedachten gang is dat water de weg van de minste weerstand pakt dus gewoon horizontaal doorloopt. Waardoor het stuk recht omhoog te weinig druk ofzo krijgt.

Gebruik een hr36/30 ketel,

Alvast bedankt en hoop dat 't verlossende oplossing hier voorbij komt
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je habt alles ook dicht gehad en dan verranderd er niets, dan vermoed ik dat er t stukken gebruikt zijn zonder aanslag(reparatiekoppelingen) waardoor de opening in het T stuk door de doorgaande stukken word dichtgedrukt.

haal de waterdruk eraf en draai de Afgaande probleemleiding eraf en kijk eens in het gat van het T stuk, zie je daar een stuk buis?
 

Heggapinguin

  • #3
deze knelkoppeling zit er tussen. Dus zou geen buis op buis moeten kunnen.

Echter als ik de radiators afsluit die op de goede vertakking zit van de hoofdleiding verwarmen de radiators op het slechte stuk alleen vanaf boven af z'n 60%.nog steeds is de retour koud
onder motto foto zeg meer als 1000 woorden hier de huidige situatie de bovenste leiding met T stuk is aanvoer er onder met T stuk + bocht is afvoer.
 

Heggapinguin

  • #4
Niemand, nog andere ideeën?
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #5
Wikkel een doek om een koppeling, en draai deze iets los. Totdat er water uit de leiding komt (spuit). Dit merk je vanzelf. Mogelijk zit er egens een bonk lucht op een koppeling, meestal een knie die horizontaal loopt. Herhaal dit bij alle “koude
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Zoals je zelf ook al aan gaf haal die knie er uit en sluit dat direct aan op het t-stuk

 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu