Repareren vloer waar ooit kachel stond

Wendy.g

  • #1


Hoe kunnen wij dit het beste voorbereiden voor een nog te leggen parket laminaat.
Op deze plek heeft ooit een kachel gestaan. Vorige bewoners hadden dit met cement ge-egaliseerd en daarna een vloer van piepschuim en vurenplanken gelegd. Wij gaan hierover een ondervloer en parketlaminaat leggen.
Het cement was helemaal verpulverd en dat heb ik al weggebikt. Overblijft nog een brok beton/cement tussen de draagbalken. Wat kunnen wij beter doen: het brok wegbikken (en hopen dat er geen engen dingen tevoorschijn komen) en de houten vloer "aanvullen" met planken of ook weer een laagje cement erover om het te egaliseren?

Bij voorbaat dank voor het meedenken,
Wendy
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #2
Als het brok tussen de draagbalken ligt kun je er toch gewoon weer planken overheen leggen?
 

Wendy.g

  • #3
Helaas (niet goed op de foto te zien) steekt het brok boven de steunbalken uit.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Kunt u onder de vloer komen?
 

Wendy.g

  • #5
Niet echt. Onder de houtenvloer is wel een kruipruimte maar te ondiep om onder de dwarsbalken te komen. Onder het betonnen gedeelte zit een soort fundering, een wat slordig gemetselde stenen driehoekje. Ik denk om de kachel te kunnen dragen. We zijn er trouwens achter dat het beton tussen de twee dwarsbalken te bewegen is. Dus waarschijnlijk op een plank gestort. Mijn voorkeur gaat toch echt naar het weghalen van al het beton/cement en de houten vloer aan te vullen. Hetzij met planken hetzij met een plaat van de juiste dikte. Ik denk dat het voor ons als leek te moeilijk is om op de betonnen plaat een laagje cement te storten wat waterpas is en niet gaat breken. Eens? Of andere ideeen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Als het blok beton los ligt zou ik het weghalen, dan kunt u het gat met planken of underlayment dicht maken, let op de dikte om het gelijk te krijgen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Gewoon een laag er af hakken, met een hakhamer.
Dan kun je er een plaat hout overheen leggen.
 

Wendy.g

  • #8
Ja dat dat gaan we proberen. Bedankt mensen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu