Draagconstructie vliering zolder wolfskap

MDBijleveld

  • #1
Wij willen op zolder een vliering maken met 2 slaapkamers. Echter hebben we aan drie kanten een schuin dak waar we de vliering niet aan kunnen bevestigen. Het idee was om alle muren als draagmuur te maken. Ik heb een foto opgenomen van de situatie. De rechterwand is een 'rechte' wand. Het gele vierkant betreft de vliering (omvang 4,12 x 3,96). Alles wat roze is kan de vliering dragen. Nu ontbreekt er aan de linkerzijde een groot deel wat de vliering kan dragen en de vraag is in hoeverre dit kan worden opgevangen door de draagmuren. Eventueel zouden er nog 2 palen neergezet kunnen worden (links onderaan op de tekening en links in het midden naast de trap).

Alleen welke materialen ga je gebruiken voor de vliering? Kan je nog steeds gebruik maken van draagbalken van de rechte muur naar de schuine muur aan de linkerkant die dan in z'n geheel 'leunen' op de muren?

 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Langs de 4e wand kun je in ieder geval een balk in langsrichting bevestingen tbv de bevestiging van raveeldragers. Zou je deze in kunnen tekenen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu