Isolatiewaarde van dit dak?

Klaas1983

  • #1



Ik wil mijn schuine pannendak gaan na isoleren, ik zag dag het bestaandr dak bestaat uit ca 5cm plaat (soort geperst hooi) met daarop aan de buitenzijde 1 cm eps plaat. wat zou de isolatiewaarde van het bestaande dak ongeveer zijn? En watis dit voor plaat?
 

Marcn88

  • #2
De isolatie waarde van die plaat met 1 cm eps is nihil, ik zou er aan de onderkant pir platen tegenaan monteren als isolatie icm een dampdichte folie aan de binnenkant en een dampdoorkatende folie aan de buitenkant
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
De isolatie waarde van dit samengestelde dakbeschot is ongeveer gelijk aan 30 mm EPS.

Dampdoorlatendefolie, waar aan de buitenkant.

Geen dwarsnaden in de dakplaten kan de stroo door regen-of sneeuwwater wat voorbij de pannen zou kunnen komen ook niet nat worden. Wordt een dampdoorlatendefolie minder noodzakelijk.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Zeer waarschijnlijk Rc=1,30
 

Klaas1983

  • #5
Is de 1cm eps laag dampdicht? het stro/ hooiplaat is droog.kan ik ook isoleren door alleen aan de binnenzijde iets toe te voegen? dus bijvoorbeeld isolatieplaat, en daar gips overheen?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
EPS is niet dampdicht. Geperste stroo plaat is iets meer dampopen dan EPS, samen kunnen ze het vocht verwerken gezien de constructie die er na tig jaar nog goed uitziet.

Dat kan maar je moet al gelang de keuze van het isolatie materiaal wel of geen damprem aanbrengen.

Hoe lastig is jouw dak om isolatie voorzien van damprem aan te brengen. Of is het heel eenvoudig een PE damprem aan te brengen.

Doe het goed want stroo en vocht, water, is einde dakbeschot.

Deze situatie is zo uitgekouwd op het forum de oplossing is te vinden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu