Halfrond blokhutprofiel voor tuinhuis nergens verkrijgbaar

Charliefox

  • #1
Ons tuinhuis (niet door ons gebouwd) moet opnieuw gebeitst worden. Hier en daar zijn de houtprofielen slecht en wil ik eerst vervangen. Maar wat ik ook zoek, nergens te krijgen! Heb al heel wat mailtjes uit gedaan en gebeld.

Heeft er iemand 'n tip? Ik verwacht ongeveer 30 delen van ca 2m nodig te hebben. Misschien laten frezen, maar lijkt me nogal kostbaar?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Denk dat je moet gaan zoeken op finse blokhut, daar kom je meer dit soort ronde profielen tegen.
 

Charliefox

  • #3
Of Zweedse blokhut. Of in het Engels:

Log siding
Quarter log siding
Log house

Echter dan beland je automatisch ook in het buitenland, niet echt handig. In het Nederlands op Zweedse of Finse blokhutten, beland ik alleen maar op complete bouwpakketten. En dan ook niet van het profiel wat op mijn tuinhuis zit. Vind het echt 'n onwijze zoektocht en ga onderzoeken wat het op maat frezen kost.

En anders is misschien nog 'n optie om één volledige wand compleet te strippen en die profielen te gebruiken voor de overige drie zijdes als reparatie. En dan die gestripte wand betimmeren met gewoon algemeen verkrijgbare profielen. Ik ben maar wat aan het brainstormen.
 

Charliefox

  • #4
Nou,even afsluiten dan maar. Ik heb inmiddels iets gevonden waar ik wrs op in ga. Zoektocht duurt me te lang, dus laat ik het schaven / frezen. Onderstaand de offerte, die me heel redelijk lijkt. maatvoering is 'n luttele mm anders, maar zal alsnog passen.

=====================================

Wij kunnen als volgt aanbieden :

Vuren klasse C, groen geïmpregneerd
22 x 100 mm geschaafd vlg tek op 19 x 87 mm (75 mm werkend) ± 25 st 420 cm à € 1,49 /m1 + instelkosten schaven € 30,-

Let op: tekening licht gewijzigd
Levertijd : ± 2 weken
Levering : afhalen
Betaling : contant of vooraf

Prijzen excl 21% btw
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu