Afwerken dagkanten

ALRD

  • #1
Goedenavond medeklussers,

Sinds vorige maand zijn wij de trotse bezitters van een jaren '30 rijtjeshuis met het nodige kluswerk. Aangezien ik nul ervaring heb met klussen zal ik de komende tijd wel vaker een beroep moeten doen op jullie collectieve wijsheid. Al topics doorlezend heb ik daar alle vertrouwen in.



We hebben inmiddels de bovenverdieping zo goed als leeggehaald en die lelijke plastic dagkanten verwijderd. Er valt een behoorlijke afstand te overbruggen tussen het kozijn en de binnenspouwmuur, met name aan de bovenkant. In klusfilmpjes op youtube is de gemetselde muur altijd zo strak afgewerkt dat de dagkant er naadloos op aansluit.

Hoe werk ik dit netjes af?



Tevens zitten er gaten tussen de buitenmuur en het kozijn, terwijl het op de meeste plaatsen wel opgevuld is met PUR-schuim. Kan ik de resterende kieren daar ook mee volspuiten?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Eerst uitlijnen met houten klossen (eventueel met wigjes). Dagkanten (10-12 mm multiplex) met folie bekleden en plaatsen. En de openingen met een doseerbaar purpistool en flexibele pur vullen. Dan pas de koplatten plaatsen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Ga je nog isoleren, door bv. een voorzetwand?
 

ALRD

  • #4
Heren, bedankt voor de reactie. Ik denk dat ik het op deze manier ga doen.

Ik ben niet van plan om een voorzetwand te plaatsen. Er zit een spouw van een centimeter of 6 in de muur. Die wil ik op termijn vol laten spuiten met isolatie.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Je kan de dagkanten ook voorzien van stucplaat en mee (laten) stucen met de muur.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu