Afstandbediening rolluik kopieren

MikeTilb

  • #1
Avond,

Ik heb 2 afstandbedieningen van het merk Brel DC306 bij mijn rolluiken. 1 werkt niet goed (B) dus ik wil de instellingen van A kopieren naar B.

Volgens de handleiding moet ik achterop A een klop indrukken waarna een pieptoon zou klinken. Echter ik hoor helemaal niks.

Ik heb Brel gebeld en krijg een buiten gebruik toon, en gemaild en krijg geen antwoord dus die zijn waarschijnlijk niet meer in bedrijf.

Iemand raad?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Ik ken deze bediening niet, maar soms moet je een knop iets langer indrukken tot hij een keer piep zegt.

Batterij wel gecontroleerd en/of vervangen?
 

Lehciam

  • #3
Op je bestaande afstandsbediening druk je twee keer kort achter elkaar de P2 of Prog toets in. Vervolgens druk je daarna dezelfde toets achterop je nieuwe afstandsbediening een keer in en het kopiëren is voltooid.

Dat de motor geen pieptoon laat horen tijdens het indrukken van de P2/Prog toets kan aan de afstandsbediening liggen, aangezien deze al niet heel goed werkt zoals je aangeeft.

Om uit te sluiten dat het niet aan de motor ligt kun je de motor spanningsvrij maken. Op het moment dat de spanning er weer op gaat geeft de motor een aantal keer kort achter elkaar een pieptoon.
Als dat zo is kun je ook de nieuwe afstandsbediening aanmelden op de motor. Dat doe je als volgt:

Spanning op de motor.
Motor piept.
Druk binnen 3 seconden 2x op de P2/Prog toets.
Als de motor Rechts (van buiten gezien) is ingebouwd, druk je direct na het indrukken van de P2/Prog toets op de knop omhoog. Is de motor Links ingebouwd dan druk je op de knop omlaag.

Succes!
 

MikeTilb

  • #4
Oke dank voor de reacties!

Ik dacht in de handleiding gelezen te hebben dat de afstandbediening moet piepen maar de motor moet piepen begrijp ik?
En is het dan de eerste motor (bovenste knop), er hangen 5 rolluiken dus 5 motoren?
 

Lehciam

  • #5
Als ik het goed begrijp heb je een 5-kanaals afstandbediening. Een afstandsbediening met een ronde knop met een geribbelde rand daaromheen en rechtsboven 5 lampjes. Hiermee kun je dus 5 rolluiken bedienen.

Stel dat je 10 rolluiken hebt dan heb je dus twee 5-kanaals afstandsbedieningen nodig. Voor zover ik weet kun je per kanaal een rolluik bedienen maar je kan natuurlijk altijd proberen om de afstandsbediening te kopieren. Nadeel is dan wel dat er meerdere rolluiken op een kanaal te bedienen zijn.

Wat bij het kopieren heel belangrijk is, is dat je alleen de motor waar je mee werkt onder spanning hebt. Alle andere motoren moeten spanningsvrij zijn !! Dit is omdat bij Brel elke motor het signaal oppikt en hierdoor ontregeld kan raken.

Veel succes.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu