Isolatie van houten schuur

VastOceans

  • #1
Beste klussers,

Een kort vraagje over de juist manier van isolatie van mijn schuur.

Situatie is als volgt: betreft een houten schuur van 5 x 5 meter. Vloer is van platen underlayment die rusten op een aantal grindtegels. Ik denk dat gekozen is voor die opbouw, omdat de schuur door de vorige eigenaar werd gebruikt als hooiopslag. Verder betreft het een eenvoudig houtskelet, met 1 laag houten rabatdelen als buitenwand en een plafond van hout met daarop bitumen dakbedekking.
De schuur staat overigens aan een weiland, en er is daardoor vrij veel wind/doortocht.

Omdat er tussen de rabatdelen hier en daar kieren zijn, vraag ik me af of er überhaupt folie nodig is, echter wordt dit nergens niet afgeraden.

Mijn idee is nu als volgt:
Buitenwand (rabat) -> open ruimte/spouw van circa 2 cm. -> steenwol -> dampremmende folie -> binnenwand (osb-plaat of underlayment-plaat).

Is dit naar jullie idee de juiste opzet? Nu lees is ook discussies waarin wordt afgeraden om schuren te isoleren, zolang je de ruimte niet kunt verwarmen, en het isolatie in die zin sowieso niet handig is...

Alvast bedankt voor de reacties.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Als je niet gaat verwarmen heeft isoleren inderdaad geen nut.
 

VastOceans

  • #3
Dank voor snelle reactie. Is het dan ook zo dat de kans op vocht- en schimmelproblemen juist toeneemt wanneer je isoleert zonder te verwarmen?
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #4
Klopt. Of je isoleert en verwarmt het vertrek, of je isoleert niet en je ventileert.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu