Hulp overkapping

Kingslayer01

  • #1
Hallo,

Ik woon sinds kort in een nieuw huis. Nu wil ik de tuin gaan aanpakken. Ik ben van plan een overkapping met plat dak achter in de tuin te maken. Echter heb ik geen idee hoe je berekent hoeveel balken je nodig hebt, hoe groot deze moeten zijn en op welke wijze geplaatst moeten worden.

Hieronder heb ik de huidige situatie bijgevoegd. Er is al reeds door de vorige eigenaar een frame geplaatst. Echter zitten hier al rotte plekken in en lijkt mij deze veel te licht (de middelste balk hangt door wanneer ik eraan ga hangen). Ik wil aan de ene kant de overkapping bevestigen aan mijn berging en aan de andere kant aan de porren die we nog een stukje verder omhoog metselen. Zou voor deze overspanning ook een paal in het midden nodig zijn? (afm ong 5.5 x 5.5)

Alvast vriendelijk bedankt.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Een constructeur kan deze vragen voor je beantwoorden.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Op zich is zo'n overkapping niet zo spannend. Uit de balkenschuif haal je al afmetingen. Maar ik heb het vermoeden dat je niet zoveel ervaring hebt met bouwen. Om jezelf te behoeden voor fouten... Heb je een kennis met kennis? :wink:
 

Kingslayer01

  • #4
Klopt ik heb een kennis met goede kluservaring echter heeft deze niet zoveel verstand van de constructie dikte
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
De balkenschuif al gevonden? Let erop dat die maten alleen gelden voor de veld-balken. Als er een moerbalk bij komt (bv. die balk links op de foto) kan soms een dikkere of dubbele balk nodig zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu