Bevestiging aluminium vlaggenstokhouder

Asc

  • #1
Op een bakstenen muur gemonteerd door alleen de bovenste 2 gaten van de houder te gebruiken. 6 mm gaten geboord. Hierin 6 mm pluggen en RVS schroeven met cilinderkop 4,8 x 40 mm gebruikt.

Is dit voldoende of raden jullie aan de onderste 2 gaten ook te voorzien van schroeven?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Natuurlijk is dat niet voldoende. De wind die door de vlag opgevangen wordt zal veroorzaken dat de vlaggenstok en de houder steeds op en neer gaan. Met als gevolg metaalmoeheid in de bovenste twee schroeven, die na verloop van tijd kunnen afbreken.

Vergis je niet in de krachten die door de wind uitgeoefend worden op de vlag en dus op de vlaggenstok.

Er zitten vier gaten in om schroeven te bevestigen, die zijn ervoor om gebruikt te worden. :wink:
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik heb mijn vlaggenstokhouder gemonteerd met houtdraadbouten met onder de kop een zo groot mogelijk ring om de druk en krachten zo goed mogelijk te verdelen. Schroeven gaven mij geen geruststelling (er staan ook 2 auto’s onder).

Gebruik goede kwaliteit pluggen (die op 4 zijden uitzetten) en geen plukjes met 2 weerhaakjes. Ik mag geen namen noemen maar het betreft Pluggen van het type SX en niet de ouderwetse S variant.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Duo is nog beter maar zijn het holle bakstenen dan heb je weer andere nodig.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
En wil je het helemaal goed doen, plaats dan tussen de ring en de houder nog een nylon ringetje, zodat er geen reactie tussen het RVS van de ring en aluminium van de houder plaats kan vinden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu